pondělí 12. května 2014

Cuketové zelí dušené


Na přípravu budete potřebovat:

2 větší cukety, cibule, máslo, hladká mouka, cukr, ocet, kmín, sůl 

Postup přípravy receptu:

Cukety oloupeme,a pokud nemají již velká semena,i s dužinou nahrubo nastrouháme. Jinak dužinu vydlabeme. Cuketu osolíme a necháme pustit vodu,kterou v sítu odstraníme. Na másle zpěníme cibulku,zasypeme lžící mouky,osmahneme a přidáme cuketu,kmín,cukr a ocet - každý podle chuti. Vaříme nejdéle 5 minut,aby si cuketa zachovala strukturu a nevznikla nám kaše. Chutná jako kedlubnové nebo hlávkové zelí. 




2 komentáře:

  1. Vynikající,Děláme již několik let a hlávkové již nekupujeme.Vřele doporučuji.Mňam...

    OdpovědětVymazat
  2. Výtečná věc! Přidávám k cibulce ještě slaninu, nemá to chybu ..

    OdpovědětVymazat