Na přípravu budete potřebovat:
V tomto receptu nebudu uvádět gramáže, záleží na počtu
strávníků a chuti každého. Zeleninu také může dát každý, jakou rád.
Kuskus ( já použila celozrnný)
cibule
jarní cibulka
sušená rajčata naložená v bylinkovém oleji s česnekem
žampiony
mangold nebo špenát
česnek
vejce
tvrdý sýr ( já použila nivu a goudu)
vývar
kousek másla
sůl
Na jalapeňo dip:
zakysaná smetana
naložené papričky jalapeňo
sůl
Postup:
Na másle zpěníme na jemno nakrájenou cibuli a česnek,
přisypeme kuskus, promícháme, opražíme a zalijeme vroucím vývarem. Opět
zamícháme, přiklopíme a necháme nabobtnat. V tomto případě není nutné,
aby byl kuskus sypký, naopak trochu lepivý. Dochutíme solí. Když je
kuskus měkký, přendáme jej do misky a necháme zchladnout.
Mezitím na trošce másla orestujeme na kostičky nakrájené žampiony, sušená rajčata, jarní cibulku a posekaný mangold nebo špenát, který necháme jen zavadnout. Osolíme. Smícháme s kuskusem, vmícháme nastrouhaný sýr a vejce.
Mezitím na trošce másla orestujeme na kostičky nakrájené žampiony, sušená rajčata, jarní cibulku a posekaný mangold nebo špenát, který necháme jen zavadnout. Osolíme. Smícháme s kuskusem, vmícháme nastrouhaný sýr a vejce.
Necháme chvilku ještě odstát. Ze směsi tvoříme
pevné placičky, které obalíme buď ve strouhance nebo kukuřičné krupici.
Smažíme pozvolna na oleji.
Na dip posekáme papričky jalapeňo, smícháme je se zakysanou smetanou a ochutíme solí.
Na dip posekáme papričky jalapeňo, smícháme je se zakysanou smetanou a ochutíme solí.
Vypada to dosti zajimave!
OdpovědětVymazatJani, děkuji. Je to moc dobré, zkuste :-)
Vymazat