Na přípravu budete potřebovat:
Kuřecí prsa podle počtu strávníků
sůl
pomerančový pepř ( nebo jiné oblíbené koření )
olej
Na omáčku:
30g hořké čokolády
3PL kečupu
1/2KL drceného chilli nebo 1-2PL pasty harissa
sůl
pomerančový pepř ( nebo jiné oblíbené koření )
olej
Na omáčku:
30g hořké čokolády
3PL kečupu
1/2KL drceného chilli nebo 1-2PL pasty harissa
1PL medu
100ml silného vývaru nebo bujónu z kostky
sůl
100ml silného vývaru nebo bujónu z kostky
sůl
Postup přípravy receptu:
Maso osolíme a posypeme hojně pomerančovým pepřem. Opečeme z obou stran na pánvi a dáme na 10 minut dopéct do rozpálené trouby na 220C.
Do výpeku přidáme kečup, chilli ( harissu) , med a podlijeme vývarem. Promícháme a přidáme nalámanou čokoládu. Necháme zcela rozpustit a podle chuti dochutíme, solí, popř.chilli ( harissou ) či kečupem. Omáčka by neměla být příliš hustá.
Do výpeku přidáme kečup, chilli ( harissu) , med a podlijeme vývarem. Promícháme a přidáme nalámanou čokoládu. Necháme zcela rozpustit a podle chuti dochutíme, solí, popř.chilli ( harissou ) či kečupem. Omáčka by neměla být příliš hustá.
Žádné komentáře:
Okomentovat