úterý 18. března 2014

Kuřecí s chilli čokoládovou omáčkou

Na přípravu budete potřebovat:

Kuřecí prsa podle počtu strávníků
sůl
pomerančový pepř ( nebo jiné oblíbené koření )
olej

Na omáčku:
30g hořké čokolády
3PL kečupu
1/2KL drceného chilli nebo 1-2PL pasty harissa 
1PL medu
100ml silného vývaru nebo bujónu z kostky
sůl
Postup přípravy receptu:

Maso osolíme a posypeme hojně pomerančovým pepřem. Opečeme z obou stran na pánvi a dáme na 10 minut dopéct do rozpálené trouby na 220C.
Do výpeku přidáme kečup, chilli ( harissu) , med a podlijeme vývarem. Promícháme a přidáme nalámanou čokoládu. Necháme zcela rozpustit a podle chuti dochutíme, solí, popř.chilli ( harissou ) či kečupem. Omáčka by neměla být příliš hustá. 




Žádné komentáře:

Okomentovat