Na přípravu budete potřebovat:
1 naporcovaný králík
pepř
sůl
1 velká červená paprika
pepř
sůl
1 velká červená paprika
čerstvý tymián
olej
Na omáčku:
2 cibule
3 stroužky česneku
2 feferonky
olej
Na omáčku:
2 cibule
3 stroužky česneku
2 feferonky
kůra z jednoho citronu
1PL uzené papriky
1PL sladké červené papriky
2PL worcestru
2PL citronové šťávy nebo vinného octa
svazek petrželky nebo bazalky
3PL olivového oleje
sůl
( já jsem dle své chuti přidala ještě 1PL medu )
1PL uzené papriky
1PL sladké červené papriky
2PL worcestru
2PL citronové šťávy nebo vinného octa
svazek petrželky nebo bazalky
3PL olivového oleje
sůl
( já jsem dle své chuti přidala ještě 1PL medu )
Postup přípravy receptu:
Maso osolíme, opepříme a opečeme na pánvi s olejem z obou stran. Přendáme do pekáče.
Do pánve vsypeme nakrájené cibule, orestujeme, pak přidáme posekaný česnek a feferonky. Ještě chvilku promícháváme. Poté vše přendáme do mixéru, kam vložíme i zbytek přísad na omáčku. Rozmixujeme skoro dohladka.
Do pánve vsypeme nakrájené cibule, orestujeme, pak přidáme posekaný česnek a feferonky. Ještě chvilku promícháváme. Poté vše přendáme do mixéru, kam vložíme i zbytek přísad na omáčku. Rozmixujeme skoro dohladka.
Papriku nakrájíme na větší kusy a obložíme jí spolu s tymiánem králíka.
Omáčkou přelijeme
maso, trochu podlijeme a přiklopené dáme péci na 40 minut do trouby
rozpálené na 200C.
Během pečení maso jednou obrátíme. Pak odkryjeme a
dopečeme.
Poznámka:
Žádné komentáře:
Okomentovat