úterý 25. března 2014

Králík s pikantní omáčkou alla Piri piri

Na přípravu budete potřebovat:
 
1 naporcovaný králík
pepř
sůl
1 velká červená paprika
čerstvý tymián
olej

Na omáčku:

2 cibule
3 stroužky česneku
2 feferonky
kůra z jednoho citronu
1PL uzené papriky
1PL sladké červené papriky
2PL worcestru
2PL citronové šťávy nebo vinného octa
svazek petrželky nebo bazalky
3PL olivového oleje
sůl
( já jsem dle své chuti přidala ještě 1PL medu ) 

Postup přípravy receptu:

Maso osolíme, opepříme a opečeme na pánvi s olejem z obou stran. Přendáme do pekáče.
Do pánve vsypeme nakrájené cibule, orestujeme, pak přidáme posekaný česnek a feferonky. Ještě chvilku promícháváme. Poté vše přendáme do mixéru, kam vložíme i zbytek přísad na omáčku. Rozmixujeme skoro dohladka.

 
Papriku nakrájíme na větší kusy a obložíme jí spolu s tymiánem králíka. 


Omáčkou přelijeme maso, trochu podlijeme a přiklopené dáme péci na 40 minut do trouby rozpálené na 200C. 


Během pečení maso jednou obrátíme. Pak odkryjeme a dopečeme. 

Poznámka:

Na omáčku jsem použila jako předlohu dva recepty, jeden Jamieho Olivera a druhý z Dadalovy kuchařky.





Žádné komentáře:

Okomentovat