pondělí 17. března 2014

Barevný detoxikační salát

 
Na přípravu budete potřebovat:

 
Nebudu zde uvádět gramáže, každý si může dát zeleniny, kolik chce.

hlávkové červené zelí
bulvový celer
řapíkatý celer
mrkev
jablko
piniová a slunečnicová semínka ( mohou být i dýňová apod.)
granátové jablko

Zálivka:
jemně nastrouhaná čerstvá červená řepa
citronová šťáva
trouchu soli, hnědého cukru nebo medu
olivový olej
( vše podle vlastní chuti) 

Postup: 

Zelí nakrájíme na jemné nudličky, trochu osolíme a rukama pomačkáme. Necháme půl hodiny odstát.
Mrkev, celer a jablko nahrubo nastrouháme, řapíky nakrájíme na jemné proužky, piniová a slunečnicová semínka nasucho opražíme na pánvi a z granátového jablka vyjmeme semínka. Vše smícháme se zelím, zalijeme připravenou zálivkou a posypeme ještě semínky a lístky řapíkatého celeru. 





3 komentáře: