Na přípravu budete potřebovat:
Nebudu zde uvádět gramáže, každý si může dát zeleniny, kolik chce.
hlávkové červené zelí
bulvový celer
řapíkatý celer
mrkev
jablko
piniová a slunečnicová semínka ( mohou být i dýňová apod.)
granátové jablko
Zálivka:
jemně nastrouhaná čerstvá červená řepa
citronová šťáva
trouchu soli, hnědého cukru nebo medu
olivový olej
( vše podle vlastní chuti)
hlávkové červené zelí
bulvový celer
řapíkatý celer
mrkev
jablko
piniová a slunečnicová semínka ( mohou být i dýňová apod.)
granátové jablko
Zálivka:
jemně nastrouhaná čerstvá červená řepa
citronová šťáva
trouchu soli, hnědého cukru nebo medu
olivový olej
( vše podle vlastní chuti)
Postup:
Zelí nakrájíme na jemné nudličky, trochu osolíme a rukama pomačkáme. Necháme půl hodiny odstát.
Mrkev, celer a jablko nahrubo nastrouháme, řapíky nakrájíme na jemné proužky, piniová a slunečnicová semínka nasucho opražíme na pánvi a z granátového jablka vyjmeme semínka. Vše smícháme se zelím, zalijeme připravenou zálivkou a posypeme ještě semínky a lístky řapíkatého celeru.
Mrkev, celer a jablko nahrubo nastrouháme, řapíky nakrájíme na jemné proužky, piniová a slunečnicová semínka nasucho opražíme na pánvi a z granátového jablka vyjmeme semínka. Vše smícháme se zelím, zalijeme připravenou zálivkou a posypeme ještě semínky a lístky řapíkatého celeru.
tú repu surovú? či uvarenú? Dakujem
OdpovědětVymazatŘepu syrovou, je moc dobrá, sladká jako mrkev .
VymazatDakujem :-)
OdpovědětVymazat