Na přípravu budete potřebovat:
300g těstovin
1 cibule
2 stroužky česneku
1 smetana na vaření ( Rama Cremfine ...)
3PL čerstvého smetanového sýru
4PL nastrouhaného tvrdého sýru dle chuti, možno i parmazán
čerstvý mangold ( kolik kdo chce)
kousek másla nebo olivový olej
sůl
Na posyp:
slanina na kostičky nakrájená
strouhanka
čerstvá petrželka nebo bazalka
1 cibule
2 stroužky česneku
1 smetana na vaření ( Rama Cremfine ...)
3PL čerstvého smetanového sýru
4PL nastrouhaného tvrdého sýru dle chuti, možno i parmazán
čerstvý mangold ( kolik kdo chce)
kousek másla nebo olivový olej
sůl
Na posyp:
slanina na kostičky nakrájená
strouhanka
čerstvá petrželka nebo bazalka
Postup přípravy receptu:
V hluboké pánvi
zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli, vsypeme suché těstoviny a
zalijeme cca 2cm nad ně vodou a smetanou v poměru 3:1. Zbytek smetany
schováme na pozdější úpravu. Osolíme a přiklopíme. Vaříme skoro na skus,
raději ponecháme ještě trochu tvrdší. Tekutina by se měla do těstovin
vsáknout, pokud je jí málo, dolijeme po lžících horkou vodu.
V této chvíli připravíme křupavé posypání. Slaninu necháme na suché pánvi vyškvařit a pustit tuk, vsypeme strouhanku s posekanou petrželkou a opražíme dohněda.
K těstovinám přidáme posekaný česnek, mangold a necháme ještě cca 3 minuty prohřívat a mangold zavadnout. Dolijeme zbytek smetany, vmícháme smetanový a nastrouhaný sýr, necháme rozpustit a dochutíme.
Těstoviny naservírujeme a posypeme strouhankovou směsí.
V této chvíli připravíme křupavé posypání. Slaninu necháme na suché pánvi vyškvařit a pustit tuk, vsypeme strouhanku s posekanou petrželkou a opražíme dohněda.
K těstovinám přidáme posekaný česnek, mangold a necháme ještě cca 3 minuty prohřívat a mangold zavadnout. Dolijeme zbytek smetany, vmícháme smetanový a nastrouhaný sýr, necháme rozpustit a dochutíme.
Těstoviny naservírujeme a posypeme strouhankovou směsí.
Žádné komentáře:
Okomentovat