Na přípravu budete potřebovat:
1 lilek
2PL sójové omáčky
cca 4cm čerstvého zázvoru
šťáva z 1/2 citrónu
2 stroužky česneku
špetka chilli nebo chilli paprička ( kdo jak snese ostré)
1/2KL římského kmínu
1/2 šálku vody
sůl
2PL sójové omáčky
cca 4cm čerstvého zázvoru
šťáva z 1/2 citrónu
2 stroužky česneku
špetka chilli nebo chilli paprička ( kdo jak snese ostré)
1/2KL římského kmínu
1/2 šálku vody
sůl
Postup přípravy receptu:
Lilek nakrájíme na plátky silné cca 1cm, osolíme a
necháme vypotit asi půl hodiny. Poté je opláchneme a osušíme.
Na pánvi rozpálíme malé množství oleje a plátky z obou stran opečeme. Vyjmeme z pánve a přilijeme trochu oleje. Přidádáme nastrouhaný zázvor a česnek, sójovou omáčku, citrónovou šťávu, koření a podlijeme vodou. Promícháme a vložíme zpět plátky lilku. Dusíme, obracíme, dokud se tekutina nevstřebá do lilku.
Na pánvi rozpálíme malé množství oleje a plátky z obou stran opečeme. Vyjmeme z pánve a přilijeme trochu oleje. Přidádáme nastrouhaný zázvor a česnek, sójovou omáčku, citrónovou šťávu, koření a podlijeme vodou. Promícháme a vložíme zpět plátky lilku. Dusíme, obracíme, dokud se tekutina nevstřebá do lilku.
Bože, to je zase něco!!!
OdpovědětVymazatVynikajici....vsichni italive z toho byli paf a nadseni. Diana z palerma
OdpovědětVymazatDiano, tak to jsem moc potěšena. Italové asi takovou úpravu neznají. Jsem moc ráda za zprávu, že chutnalo, díky :-)
VymazatDalsi Vas recept s lilkem, ktery jsem vyzkousela a opet nezklamal, výýýýýborný, prave jsme dojedli, i manzel byl nadsen a to je co se novych chuti tyce pomerne konzervativnvi. Takze jsem urcite nevarila naposledy. Vas blog je fakt super. Díky moc :)
OdpovědětVymazatLeni, Vy teda jedete s tím lilkem :-D Tenhle taky miluju. A jestlipak už jste se zapsala do fronty zájemců o kuchařku ? ;-) Hezký večer, Andrea
Vymazat