středa 26. března 2014

Kachní prsa s pikantní sladkokyselou omáčkou


Na přípravu budete potřebovat:

 
2 kachní prsa
kořenící směs Havana kouřový gril (složení : cibule, pepř, paprika, směs bylinek a kouřová sůl)
čerstvý ananas
sůl

Na omáčku:
3PL sójové omáčky
2PL sladké nebo pálivé chilli omáčky
1-2 PL medu
2PL rýžového octa ( popř. bílého nebo červeného vinného octa )
3PL vody
podle chuti ještě drcené chilli 

Postup přípravy receptu:

Kůži na kachních prsou nařežeme do mřížky, osolíme z obou stran a do kůže vetřeme koření Havana kouřový gril. Necháme hodinu odležet.
Do kastrůlku vlijeme všechny ingredience na omáčku a provaříme. Dochutíme každý podle své chuti.
Na grilovací pánvi mezitím opečeme nasucho nejprve z obou stran ananas. Vyjmeme a udržujeme v teple. Na pánev položíme kůží dolů kachní prsa a opečeme dohněda. Obrátíme, taktéž opečeme i druhou stranu. Z obou stran tak cca 2 - 3 minuty. Poté maso vložíme do vyhřáté trouby na 220C na 8-10 minut, maso musí zůstat uvnitř růžové a šťavnaté. Do trouby můžeme dát prohřát i opečený ananas.
Při podávání maso nakrájíme na plátky, obložíme grilovaným ananasem a přelijeme omáčkou. 





Žádné komentáře:

Okomentovat