úterý 25. března 2014

Kuřecí ragú na pivu


Na přípravu budete potřebovat:

2 kuřecí řízky ( stehenní nebo prsní)
150g zelených fazolek
pár plátků slaniny
1 červená paprika
2 rajčata
1 cibule
200ml černého piva
3PL smetany ( možno sladké i zakysané)
2PL hladké mouky
olej
sůl, pepř 

Postup přípravy receptu:

Kuřecí maso nakrájíme na kousky, cibuli na tenké měsíčky, papriku, rajčata a slaninu na kostičky a fazolky překrájíme na velikost sousta.
Na pánvi vyškvaříme slaninu, přilijeme trochu oleje, přidáme maso a orestujeme dohněda. Osolíme, přidáme cibuli, necháme chvilku zesklovatět, zaprášíme hladkou moukou a zalijeme pivem, popř. ještě trochou vývaru. Asi po 10ti minutách vložíme pokrájené fazolky a papriku, podle potřeby podlijeme vývarem nebo vodou. Nakonec vmícháme rajčata a smetanu, prohřejeme, dochutíme a podáváme. 




Žádné komentáře:

Okomentovat