středa 26. března 2014

Vepřové na způsob golubců



Na přípravu budete potřebovat:

 
300g vepřového masa, nejlépe plece
300g nakrájeného bílého hlávkového zelí
1 velká cibule
1 malý rajčatový protlak
1 zakysaná smetana ( 180g)
1/2 smetany na vaření ( 100 - 125ml)
1PL mleté sladké papriky
3 bobkové listy
8 kuliček nového koření
2PL sádla
2PL hladké mouky
sůl 

Postup přípravy receptu:

Na kostičky nakrájenou cibuli orestujeme na sádle, přidáme na kostky pokrájené maso, osolíme a necháme zatáhnout. Poté zaprášíme paprikou, zamícháme, přisypeme mouku a rychle orestujeme. Podlijeme vodou max. do výše masa. Vmícháme rajčatový protlak, vhodíme koření, přiklopíme a dusíme pozvolna 30 minut. Mezitím si nakrájíme zelí.
Po půlhodině dušení k masu přidáme zelí, opět podlijeme a dusíme do změknutí masa. Nakonec vmícháme obě prohřáté smetany a dochutíme. 




Žádné komentáře:

Okomentovat