Na přípravu budete potřebovat:
300g vepřového masa, nejlépe plece
300g nakrájeného bílého hlávkového zelí
1 velká cibule
1 malý rajčatový protlak
1 zakysaná smetana ( 180g)
1/2 smetany na vaření ( 100 - 125ml)
1PL mleté sladké papriky
3 bobkové listy
8 kuliček nového koření
2PL sádla
2PL hladké mouky
sůl
300g nakrájeného bílého hlávkového zelí
1 velká cibule
1 malý rajčatový protlak
1 zakysaná smetana ( 180g)
1/2 smetany na vaření ( 100 - 125ml)
1PL mleté sladké papriky
3 bobkové listy
8 kuliček nového koření
2PL sádla
2PL hladké mouky
sůl
Postup přípravy receptu:
Na kostičky nakrájenou cibuli orestujeme na sádle,
přidáme na kostky pokrájené maso, osolíme a necháme zatáhnout. Poté
zaprášíme paprikou, zamícháme, přisypeme mouku a rychle orestujeme.
Podlijeme vodou max. do výše masa. Vmícháme rajčatový protlak, vhodíme
koření, přiklopíme a dusíme pozvolna 30 minut. Mezitím si nakrájíme
zelí.
Po půlhodině dušení k masu přidáme zelí, opět podlijeme a dusíme do změknutí masa. Nakonec vmícháme obě prohřáté smetany a dochutíme.
Po půlhodině dušení k masu přidáme zelí, opět podlijeme a dusíme do změknutí masa. Nakonec vmícháme obě prohřáté smetany a dochutíme.
Žádné komentáře:
Okomentovat