Na přípravu budete potřebovat:
Naporcované kuře ( já použila 6 kuřecích špalíčků ze stehen s kostí)
čerstvé žampiony ( lepší jsou menší, já měla jen velké, ty jsem použila 4 ks)
hrst vařené cizrny ( možno použít ve slaném nálevu)
hrst mraženého zeleného hrášku
100g slaniny
6 šalotek
2PL balsamikového octa
špetka sušeného estragonu
pár snítek čerstvého rozmarýnu
čerstvá petrželka
olej
200ml vývaru
hladká mouka na obalení
kousek chladného másla
sůl, pepř
čerstvé žampiony ( lepší jsou menší, já měla jen velké, ty jsem použila 4 ks)
hrst vařené cizrny ( možno použít ve slaném nálevu)
hrst mraženého zeleného hrášku
100g slaniny
6 šalotek
2PL balsamikového octa
špetka sušeného estragonu
pár snítek čerstvého rozmarýnu
čerstvá petrželka
olej
200ml vývaru
hladká mouka na obalení
kousek chladného másla
sůl, pepř
Postup přípravy receptu:
Nejprve osolíme a opepříme porce kuřete, obalíme je lehce moukou a přebytek oklepeme.
Na pánvi vhodné i do trouby rozehřejeme olej, maso na něm zprudka ze všech stran opečeme dozlatova a vyjmeme. Do výpeku dáme na kostičky nakrájenou slaninu a žampiony, orestujeme a přidáme 2 nadrobno nakrájené šalotky. Necháme ještě chvilku restovat a zalijeme octem. Po chvíli vrátíme kuře zpět, vložíme na poloviny nakrájené šalotky, posypeme estragonem a posekaným rozmarýnem, podlijeme vývarem a přidáme cizrnu.
Na pánvi vhodné i do trouby rozehřejeme olej, maso na něm zprudka ze všech stran opečeme dozlatova a vyjmeme. Do výpeku dáme na kostičky nakrájenou slaninu a žampiony, orestujeme a přidáme 2 nadrobno nakrájené šalotky. Necháme ještě chvilku restovat a zalijeme octem. Po chvíli vrátíme kuře zpět, vložíme na poloviny nakrájené šalotky, posypeme estragonem a posekaným rozmarýnem, podlijeme vývarem a přidáme cizrnu.
Pánev vložíme do trouby rozpálené na 200C a pečeme doměkka.
Poté vmícháme
zelený hrášek, necháme prohřát, dochutíme a vmícháme chladné máslo.
Posypeme zelenou petrželkou.
Mohu se zeptat, co bylo přílohou - to je nějaký kuskusový nákyp nebo jáhlový? Je to zapečené nebo jen uvařené a vytvarované? Děkuji, Š.
OdpovědětVymazatOmlouvám se za pozdní reakci, ale měli jsme prázdniny, tak jsem se na pc moc nevyskytovala. To, co je na fotce, je pouze kuskus, dávám do něj trochu vývaru a koření Salát pikant od Koření od Antonína. Je to jen vytvarované ;-) Hezký večer
OdpovědětVymazat