pátek 28. března 2014

Sládkův sekaný řízek


Na přípravu budete potřebovat:

 
500g míchaného mletého masa
100g tvrdého sýru
1 kvalitní klobása
200ml světlého piva ( použila jsem nealkoholické - není příliš hořké)
4 stroužky česneku
posekaný libeček
sůl, pepř

Na těstíčko:
100g hladké mouky
2 vejce
50g tvrdého sýru
150ml světlého piva ( nebo podle potřeby)
sůl 

Postup přípravy receptu:

Mleté maso smícháme s nahrubo nastrouhaným sýrem a klobásou, rozdrceným česnekem a nasekaným libečkem. Osolíme, opepříme, zalijeme pivem a spojíme. Necháme alespoň hodinu vše nasáknout chutí.
Vymícháme hladké těstíčko z uvedených surovin.
Maso vytvarujeme do placiček, obalíme je v mouce a těstíčku a smažíme pozvolna na oleji.
Podávala jsem se šťouchanými brambory, ochucenými sušenou smaženou cibulkou, pažitkou a libečkem. 





3 komentáře:

  1. Ten řízeček musím vyzkoušet. Jindr

    OdpovědětVymazat
  2. Jindřiško, díky tomu pivu je krásně šťavnatý, zkuste :-)

    OdpovědětVymazat