Na přípravu budete potřebovat:
500g míchaného mletého masa
100g tvrdého sýru
1 kvalitní klobása
200ml světlého piva ( použila jsem nealkoholické - není příliš hořké)
4 stroužky česneku
posekaný libeček
sůl, pepř
Na těstíčko:
100g hladké mouky
2 vejce
50g tvrdého sýru
150ml světlého piva ( nebo podle potřeby)
sůl
100g tvrdého sýru
1 kvalitní klobása
200ml světlého piva ( použila jsem nealkoholické - není příliš hořké)
4 stroužky česneku
posekaný libeček
sůl, pepř
Na těstíčko:
100g hladké mouky
2 vejce
50g tvrdého sýru
150ml světlého piva ( nebo podle potřeby)
sůl
Postup přípravy receptu:
Mleté maso smícháme s nahrubo nastrouhaným sýrem a
klobásou, rozdrceným česnekem a nasekaným libečkem. Osolíme, opepříme,
zalijeme pivem a spojíme. Necháme alespoň hodinu vše nasáknout chutí.
Vymícháme hladké těstíčko z uvedených surovin.
Maso vytvarujeme do placiček, obalíme je v mouce a těstíčku a smažíme pozvolna na oleji.
Podávala jsem se šťouchanými brambory, ochucenými sušenou smaženou cibulkou, pažitkou a libečkem.
Vymícháme hladké těstíčko z uvedených surovin.
Maso vytvarujeme do placiček, obalíme je v mouce a těstíčku a smažíme pozvolna na oleji.
Podávala jsem se šťouchanými brambory, ochucenými sušenou smaženou cibulkou, pažitkou a libečkem.
Ten řízeček musím vyzkoušet. Jindr
OdpovědětVymazatJindřiško, díky tomu pivu je krásně šťavnatý, zkuste :-)
OdpovědětVymazatmňammm
OdpovědětVymazat