Na přípravu budete potřebovat:
2 masité vepřové ocásky
1/2 celeru
1 celá palice většího česneku
1 velká cibule
pár snítek čerstvého rozmarýnu
300ml černého piva
drcený kmín, pepř
sůl
1/2 celeru
1 celá palice většího česneku
1 velká cibule
pár snítek čerstvého rozmarýnu
300ml černého piva
drcený kmín, pepř
sůl
Postup přípravy receptu:
Troubu předehřejeme na 180C a celý česnek zabalíme do alobalu.
Maso osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem.
Celer nahrubo nastrouháme, cibuli nakrájíme na kostičky a vše i s masem vložíme do pekáče. Přidáme snítky rozmarýnu, podlijeme trochu vodou a strčíme přiklopené do trouby. Dáme péci i česnek v alobalu. Je dobré upéct česneku rovnou větší množství a pečený jej uchovat v mrazáku pro další použítí, případně s ním ochutit bramborovou kaši nebo šťouchané brambory. Asi po půl hodině přilijeme k masu pivo a opět přiklopíme. Pokud je česnek již měkký, vyjmeme jej z trouby. Maso pečeme ještě hodinu, poté odkryjeme a dopečeme dohněda.
Maso osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem.
Celer nahrubo nastrouháme, cibuli nakrájíme na kostičky a vše i s masem vložíme do pekáče. Přidáme snítky rozmarýnu, podlijeme trochu vodou a strčíme přiklopené do trouby. Dáme péci i česnek v alobalu. Je dobré upéct česneku rovnou větší množství a pečený jej uchovat v mrazáku pro další použítí, případně s ním ochutit bramborovou kaši nebo šťouchané brambory. Asi po půl hodině přilijeme k masu pivo a opět přiklopíme. Pokud je česnek již měkký, vyjmeme jej z trouby. Maso pečeme ještě hodinu, poté odkryjeme a dopečeme dohněda.
Do výpeku přidáme vymačkaný pečený česnek, kdo chce může vše rozmixovat
nebo nechat výpek nezahuštěný, jak kdo rád.
Nádhera, jen co natrefím na pěkné ocásky. Jindra
OdpovědětVymazatObčas se povedou pěkně masité :-). Děkuji
Vymazat