neděle 23. března 2014

Vepřové ocásky na celeru s pečeným česnekem


Na přípravu budete potřebovat:

2 masité vepřové ocásky
1/2 celeru
1 celá palice většího česneku
1 velká cibule
pár snítek čerstvého rozmarýnu
300ml černého piva
drcený kmín, pepř
sůl 

Postup přípravy receptu:

Troubu předehřejeme na 180C a celý česnek zabalíme do alobalu.
Maso osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem.
Celer nahrubo nastrouháme, cibuli nakrájíme na kostičky a vše i s masem vložíme do pekáče. Přidáme snítky rozmarýnu, podlijeme trochu vodou a strčíme přiklopené do trouby. Dáme péci i česnek v alobalu. Je dobré upéct česneku rovnou větší množství a pečený jej uchovat v mrazáku pro další použítí, případně s ním ochutit bramborovou kaši nebo šťouchané brambory. Asi po půl hodině přilijeme k masu pivo a opět přiklopíme. Pokud je česnek již měkký, vyjmeme jej z trouby. Maso pečeme ještě hodinu, poté odkryjeme a dopečeme dohněda. 


Do výpeku přidáme vymačkaný pečený česnek, kdo chce může vše rozmixovat nebo nechat výpek nezahuštěný, jak kdo rád. 





2 komentáře:

  1. Nádhera, jen co natrefím na pěkné ocásky. Jindra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Občas se povedou pěkně masité :-). Děkuji

      Vymazat