Na přípravu budete potřebovat:
2 kachní prsa s kůží
hrst šalotek
150ml brusinkového džusu
100ml červeného vína
1PL demi glace nebo gelový bujon
čerstvý tymián
2 hřebíčky
hrubá sůl ( použila jsem kouřovou)
čerstvě mletý pepř
hrst šalotek
150ml brusinkového džusu
100ml červeného vína
1PL demi glace nebo gelový bujon
čerstvý tymián
2 hřebíčky
hrubá sůl ( použila jsem kouřovou)
čerstvě mletý pepř
Postup:
Spodní stranu pouze osolíme a opepříme. Maso nejprve opékáme kůží dolů a pak i z druhé strany. Přibližně 3 minuty z každé z nich. Já jsem si mezitím nakrájela na plátky brambory a dala je na plech vyložený pečícím papírem do rozpálené trouby na 220C. Maso jsem pak přendala na plech k bramborům. Maso necháme dopéct v troubě cca 7 minut. Maso zabalíme do alobalu a necháme odpočinout.
Na pánvi s tukem z kůže opečeme nakrájené šalotky, přilijeme k nim víno a brusinkový džus, vhodíme tymián a hřebíčky a necháme trochu odpařit a zredukovat. Nakonec přimícháme demi glace nebo gelový bujon. Pokud se použije pouze silný vývar, je nutné omáčku ještě znovu zredukovat. Z omáčky vyjmeme koření a snítku tymiánu, maso nakrájíme na plátky a podáváme.
Žádné komentáře:
Okomentovat