Na přípravu budete potřebovat:
2 filety ryby ( štikozubec, treska ...)
1/2 žluté a červené papriky
2 jarní cibulky
1 mrkev
2PL kompotovaného nebo čerstvého pokrájeného ananasu
1 stroužek česneku
sůl
olej
Na marinádu ( omáčku):
4PL sójové omáčky
3PL bílého vinného octa
1PL pálivé nebo sladké chilli omáčky ( podle chuti)
1PL medu
1PL hnědého cukru
Na obalení ryby:
škrob
bílek
troška ledové vody
1/2 žluté a červené papriky
2 jarní cibulky
1 mrkev
2PL kompotovaného nebo čerstvého pokrájeného ananasu
1 stroužek česneku
sůl
olej
Na marinádu ( omáčku):
4PL sójové omáčky
3PL bílého vinného octa
1PL pálivé nebo sladké chilli omáčky ( podle chuti)
1PL medu
1PL hnědého cukru
Na obalení ryby:
škrob
bílek
troška ledové vody
Postup přípravy receptu:
V kastrůlku zahřejeme všechny uvedené ingredience na marinádu a rozmícháme do hladka. Odstavíme.
Rybu osušíme, osolíme a vložíme na 10 minut do marinády.
Rybu osušíme, osolíme a vložíme na 10 minut do marinády.
Poté ji
vyjmeme, obalíme ve škrobu a protáhneme bílkem vyšlehaným s troškou
ledové vody. Ihned vkládáme do větší vrstvy rozpáleného oleje a smažíme
do zlatova.
Vyndáme rybu, slijeme většinu oleje a na zbytek dáme pokrájenou zeleninu, kterou restujeme cca 5-7 minut, aby zůstala křupavá. Nakonec vlijeme marinádu, prohřejeme a podáváme k rybě s rýží.
Vyndáme rybu, slijeme většinu oleje a na zbytek dáme pokrájenou zeleninu, kterou restujeme cca 5-7 minut, aby zůstala křupavá. Nakonec vlijeme marinádu, prohřejeme a podáváme k rybě s rýží.
Žádné komentáře:
Okomentovat