Na přípravu budete potřebovat:
500g telecí kýty
1/2 plechovky sekaných rajčat
1 cibule
2 vejce natvrdo
100g šunky nakrájené na nudličky
černé olivy nakrájené na kolečka ( cca 1PL)
zelená petrželka
máslo + olej
hladká mouka
vývar cca 400ml
pepř
sůl
1/2 plechovky sekaných rajčat
1 cibule
2 vejce natvrdo
100g šunky nakrájené na nudličky
černé olivy nakrájené na kolečka ( cca 1PL)
zelená petrželka
máslo + olej
hladká mouka
vývar cca 400ml
pepř
sůl
Postup přípravy receptu:
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a obalíme
v hladké mouce. Přebytek mouky oklepeme. Na másle s olejem maso
orestujeme a vyjmeme. Do výpeku dáme cibuli nakrájenou na slabá
půlkolečka, zesklovatíme, vrátíme maso, zalijeme drcenými rajčaty (
můžeme podlít i trochou bílého vína), podlijeme vývarem a dusíme
doměkka. Podle potřeby podléváme. Ke konci dušení přidáme šunku,
pokrájené bílky a olivy. Žloutky najemno nastrouháme do omáčky, trošku
si necháme na ozdobu při podávání. Nakonec vmícháme posekanou petrželku.
Je možné omáčku zjemnit 1PL smetany na vaření.
Poznámka:
Koupila jsem bio hovězí ořech na příkrmy, zbytek jsem zpracovala podle tohoto receptu a musím říci, že omáčka je vzkutku vynikající! Moc děkuji za inspiraci.
OdpovědětVymazatEvi, moc děkuji za zprávu a jsem ráda, že Vám chutnalo ;-)
Vymazat