neděle 23. března 2014

Telecí v rajčatové omáčce


Na přípravu budete potřebovat:

500g telecí kýty
1/2 plechovky sekaných rajčat
1 cibule
2 vejce natvrdo
100g šunky nakrájené na nudličky
černé olivy nakrájené na kolečka ( cca 1PL)
zelená petrželka
máslo + olej
hladká mouka
vývar cca 400ml
pepř
sůl 



Postup přípravy receptu:

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Přebytek mouky oklepeme. Na másle s olejem maso orestujeme a vyjmeme. Do výpeku dáme cibuli nakrájenou na slabá půlkolečka, zesklovatíme, vrátíme maso, zalijeme drcenými rajčaty ( můžeme podlít i trochou bílého vína), podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme. Ke konci dušení přidáme šunku, pokrájené bílky a olivy. Žloutky najemno nastrouháme do omáčky, trošku si necháme na ozdobu při podávání. Nakonec vmícháme posekanou petrželku. Je možné omáčku zjemnit 1PL smetany na vaření. 

Poznámka:

Našla jsem recept v Mezinárodní kuchařce ve španělské kuchyni, ale pokrm byl připravován z vepřového masa. Takže pokud někdo nemá možnost masa telecího, může připravit klidně třeba z vepřové plece.







Žádné komentáře:

Okomentovat