Na přípravu budete potřebovat:
600g zvěřiny
500g brambor
2 velké mrkve
2 cibule
3 stroužky česneku
černé pivo nebo červené víno ( cca 300ml)
silný vývar
zelená petrželka
sádlo
máslo
čerstvý tymián
pepř
sůl
500g brambor
2 velké mrkve
2 cibule
3 stroužky česneku
černé pivo nebo červené víno ( cca 300ml)
silný vývar
zelená petrželka
sádlo
máslo
čerstvý tymián
pepř
sůl
Postup přípravy receptu:
Maso nakrájíme na kostky a ve větším hrnci ho na sádle
opečeme. Osolíme, opepříme, přidáme posekaný česnek, snítky tymiánu a
necháme vydusit tekutinu. Poté podlijeme pivem ( vínem) a necháme opět z
větší části odpařit. Pak po částech podléváme vývarem a dusíme 1,5
hodiny.
Mezitím nakrájíme brambory na kostky, mrkev na kolečka nebo půlkolečka, cibuli na proužky. Vše osolíme a restujeme cca 20 minut na pánvi s rozehřátým máslem.
Zeleninu přidáme k masu, ještě podlijeme zbytkem vývaru a dusíme doměkka.
Mezitím nakrájíme brambory na kostky, mrkev na kolečka nebo půlkolečka, cibuli na proužky. Vše osolíme a restujeme cca 20 minut na pánvi s rozehřátým máslem.
Zeleninu přidáme k masu, ještě podlijeme zbytkem vývaru a dusíme doměkka.
Nakonec vmícháme posekanou petrželku, pěkně velkou hrst.
Celkově by měl být pokrm hustší než guláš. Podáváme nejlépe s čerstvým chlebem.
Celkově by měl být pokrm hustší než guláš. Podáváme nejlépe s čerstvým chlebem.
Poznámka:
Pivo se začalo přidávat postupem času a měl by to být silný černý ležák Guiness stout, ale ten jsem neměla.
Abych to řekla počesku: TO JE ŽRÁDLO!!!
OdpovědětVymazatTaky bych to tak řekla :-D
VymazatDnes jsem varila ale z hoveziho,zverinu nemusim a je to mnamka :)
OdpovědětVymazat