Soljanek je spousta druhů, jsou bezmasé, houbové, s kysaným zelím apod. Je to polévka na zbůsob boršče a pochází taktéž z ruských zemí. Takže kdo rád husté polévky nakyslé chuti s pořádnou dávkou masa, ten si určitě přijde na své ;-)
Na přípravu budete potřebovat:
300g uzeného masa
2 paprikové klobásy
2 cibule
1 rajčatový protlak
3 větší kyselé nebo kvašené okurky
1-2 papriky
mletá sladká a pálivá paprika ( cca 1PL )
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
mletý pepř
vývar nejlépe z uzeného masa ( cca 2 litry)
světlá jíška cca 5PL
sůl
olej nebo sádlo
2 paprikové klobásy
2 cibule
1 rajčatový protlak
3 větší kyselé nebo kvašené okurky
1-2 papriky
mletá sladká a pálivá paprika ( cca 1PL )
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
mletý pepř
vývar nejlépe z uzeného masa ( cca 2 litry)
světlá jíška cca 5PL
sůl
olej nebo sádlo
Postup přípravy receptu:
Na oleji nebo sádle zpěníme cibuli, přidáme nakrájené
uzené maso a klobásy, opečeme, posypeme paprikami, vmícháme rajčatový
protlak, přidáme bobkový list a nové koření a zalijeme uzeným vývarem.
Vaříme zhruba 30 minut, poté přidáme nakrájenou papriku a na malé
kostičky kyselé okurky. Dosolíme, opepříme, přidáme jíšku a provaříme.
Pokud se nám polévka zdá málo kyselá, ochutíme ještě trochou nálevu z
okurek nebo octem.
Polévka by měla být hodně hustá, spíše takový " Eintopf". Podáváme se lžící zakysané smetany.
Polévka by měla být hodně hustá, spíše takový " Eintopf". Podáváme se lžící zakysané smetany.
Žádné komentáře:
Okomentovat