Na přípravu budete potřebovat:
1kg zralých blum
2ks badyánu
1 celá skořice
4 hřebíčky
3 lžíce portského vína
2 lžíce třtinového hnědého cukru
zakysaná smetana
Na drobenku:
3 lžíce másla
7 lžic polohrubé mouky
5 lžic třtinového hnědého cukru
2ks badyánu
1 celá skořice
4 hřebíčky
3 lžíce portského vína
2 lžíce třtinového hnědého cukru
zakysaná smetana
Na drobenku:
3 lžíce másla
7 lžic polohrubé mouky
5 lžic třtinového hnědého cukru
Postup:
Blumy vypeckujeme a nakrájíme na osminky. Vložíme do
kastrůlku, zasypeme cukrem, podlijeme portským vínem a přidáme badyán,
skořici a hřebíčky.
Necháme asi 10 minut na mírném ohni pustit šťávu,
nesmíme blumy rozvařit.
Poté vyndáme koření a blumy i se šťávou dáme do
zapékací misky, posypeme silnou vrstvou drobenky a dáme do rozpálené
trouby na 200C zapéct.
Když je drobenka opečená a šťáva nám skrz ni
krásně probublává, přendáme porce do pohárků a přidáme velké množství
zakysané smetany.
Žádné komentáře:
Okomentovat