pondělí 17. března 2014

Horká blumová vášeň ( Crumble )

 
Na přípravu budete potřebovat:

 
1kg zralých blum
2ks badyánu
1 celá skořice
4 hřebíčky
3 lžíce portského vína
2 lžíce třtinového hnědého cukru
zakysaná smetana

Na drobenku:
3 lžíce másla
7 lžic polohrubé mouky
5 lžic třtinového hnědého cukru 

Postup: 

Blumy vypeckujeme a nakrájíme na osminky. Vložíme do kastrůlku, zasypeme cukrem, podlijeme portským vínem a přidáme badyán, skořici a hřebíčky. 



Necháme asi 10 minut na mírném ohni pustit šťávu, nesmíme blumy rozvařit.


 Poté vyndáme koření a blumy i se šťávou dáme do zapékací misky, posypeme silnou vrstvou drobenky a dáme do rozpálené trouby na 200C zapéct. 



Když je drobenka opečená a šťáva nám skrz ni krásně probublává, přendáme porce do pohárků a přidáme velké množství zakysané smetany.




Žádné komentáře:

Okomentovat