Na přípravu budete potřebovat:
1 kachní prso s kůží
200g hrubé mořské soli
200g třtinového cukru
5cm zázvoru
drcený pepř ( já použila citrónový)
Na salát:
1 zralá hruška
ledový salát, popř. kdo má rád, může přidat rukolu
pár vlašských ořeců
karamelizovaná cibule ( odkaz na ni viz. pozn.)
oliv. olej
bílý vinný ocet
sůl
200g hrubé mořské soli
200g třtinového cukru
5cm zázvoru
drcený pepř ( já použila citrónový)
Na salát:
1 zralá hruška
ledový salát, popř. kdo má rád, může přidat rukolu
pár vlašských ořeců
karamelizovaná cibule ( odkaz na ni viz. pozn.)
oliv. olej
bílý vinný ocet
sůl
Postup přípravy receptu:
Kachní prso hodně opepříme, nesolíme. Do ploché misky
vsypeme sůl s cukrem a nastrouhaným zázvorem, dobře vše promícháme a
vložíme do směsi maso, kůží navrch, kterou také zasypeme směsí.
Zakryté necháme dva dny stát v lednici. Tekutina z masa zůstane v misce.
Zakryté necháme dva dny stát v lednici. Tekutina z masa zůstane v misce.
Maso poté od směsi důkladně omyjeme, osušíme a kůži nakrájíme na
kostičky. Ale to až za ty dva dny.
Ledový salát natrháme do misky, smícháme s rukolou. Hrušku oloupeme a nakrájíme na měsíčky.
Na suché rozpálené pánvi opečeme zprudka kachní prso nejprve kůží dolů, aby pustila tuk a poté už pozvolna ze strany druhé. Neměli bychom ho péct moc dlouho, max 3-5 min. z každé strany. Poté maso vyjmeme a necháme zbavit přebytečného tuku na papírové utěrce. Do výpeku dáme krátce opéct hrušky a ořechy, vyjmeme a také necháme zbavit přebytečného tuku. Na stejné pánvi připravíme i karamelizovanou cibuli ( viz. recept na Hrušky s karamelizovanou cibulí) . Salát promícháme s olivovým olejem, octema solí, naservírujeme na talíř, poklademe hruškami, karamelizovanou cibulí, ořechy a na tenké plátky nakrájenými kachními prsy.
Ledový salát natrháme do misky, smícháme s rukolou. Hrušku oloupeme a nakrájíme na měsíčky.
Na suché rozpálené pánvi opečeme zprudka kachní prso nejprve kůží dolů, aby pustila tuk a poté už pozvolna ze strany druhé. Neměli bychom ho péct moc dlouho, max 3-5 min. z každé strany. Poté maso vyjmeme a necháme zbavit přebytečného tuku na papírové utěrce. Do výpeku dáme krátce opéct hrušky a ořechy, vyjmeme a také necháme zbavit přebytečného tuku. Na stejné pánvi připravíme i karamelizovanou cibuli ( viz. recept na Hrušky s karamelizovanou cibulí) . Salát promícháme s olivovým olejem, octema solí, naservírujeme na talíř, poklademe hruškami, karamelizovanou cibulí, ořechy a na tenké plátky nakrájenými kachními prsy.
Žádné komentáře:
Okomentovat