Na přípravu budete potřebovat:
3 kuřecí prsa rozříznutá na co největší plát
zelený chřest
schwarzwaldská šunka nebo jiná sušená
250ml jablečného cidru ( jablečné šumivé víno 4,8%) koupila jsem v Lidlu, viz. obr.
máslo
petrželka a šalvěj
vývar nebo voda na podlití
sůl
olej
zelený chřest
schwarzwaldská šunka nebo jiná sušená
250ml jablečného cidru ( jablečné šumivé víno 4,8%) koupila jsem v Lidlu, viz. obr.
máslo
petrželka a šalvěj
vývar nebo voda na podlití
sůl
olej
Postup přípravy receptu:
Maso naklepeme přes mikroten, osolíme, poklademe
plátkem šunky, plátkem másla, posypeme hojně bylinkami a navrch dáme
překrojený chřest.
Svineme a upevníme provázkem nebo jehlami.
Na oleji na pánvi vhodné do trouby ze všech stran opečeme zprudka závitky, vyjmeme je a přidáme na proužky nakrájený zbytek šunky popř. zbylé bylinky. Opatrně vlijeme cidr, pozor, prská to, šumí to :-). Necháme odpučet všechny připečené kousíčky, trochu jim pomůžeme, odpaříme na polovinu, vrátíme závitky a podlijeme trochou vývaru.
Na oleji na pánvi vhodné do trouby ze všech stran opečeme zprudka závitky, vyjmeme je a přidáme na proužky nakrájený zbytek šunky popř. zbylé bylinky. Opatrně vlijeme cidr, pozor, prská to, šumí to :-). Necháme odpučet všechny připečené kousíčky, trochu jim pomůžeme, odpaříme na polovinu, vrátíme závitky a podlijeme trochou vývaru.
Vložíme na 15 minut do rozpálené trouby na 220C a během pečení přeléváme
výpekem. Poté maso vyjmeme, udržujeme teplé, třeba zabalené v alobalu, a
pánev dáme opět na vařič. Přivedeme k varu, přidáme chladné máslo, rozmícháme a dochutíme.
Nádherná roládička. Zrovna mám jednu lahvinku cideru. Jindra
OdpovědětVymazatDěkuji. Pod maso je ten cidr výborný, zkuste :-)
OdpovědětVymazatVypadá to dobře.Můžu vynechat tu šalvěj?
OdpovědětVymazatBáro, pokud Vám šalvěj nechutná, tak ji vynechte. Já ji mám teda velmi v oblibě, ale můžete dát třeba estragon a nebo jen petrželku.
VymazatZkusím petrželku.Estragon nemám,ale letos určitě vyseju i ten.
VymazatJá jsem zkoušela vysít estragon opakovaně dvakrát a nikdy neměl chuť pravého francouzského estragonu. Ten, co se tady prodává je ruský a s chutí estragonu nemá , bohužel, nic společného. V létě jedeme do Francie, tak se podívám po tom pravém :-)
Vymazat