středa 26. března 2014

Vepřové palce ( panenka ) s pivní sladkokyselou omáčkou



Na přípravu budete potřebovat:

 
500g palců nebo panenky
1PL medu
3PL octa balsamico
150 - 200ml černého piva ( použila jsem Kozla)
cibulky ve sladkokyselém nálevu
1 gelový bujón nebo 100ml silného vývaru
kousek másla
sůl
pepř
olej 

Postup přípravy receptu:

Maso očistíme a odblaníme, osolíme a opepříme. Na rozpálené pánvi s olejem jej opečeme zprudka ze všech stran, přendáme do pekáčku nebo alobalu. Vložíme na 10 minut do trouby rozpálené na 200C.
V pánvi s výpekem rozpustíme med, přilijeme ocet a necháme trochu odpařit. Poté přilijeme pivo a vývar a necháme zredukovat na požadovanou hustotu. Nakonec přidáme prohřát cibulky a kousek chladného másla na zjemnění. 




Žádné komentáře:

Okomentovat