středa 19. března 2014

Vepřová tyčinková roláda

 
Na přípravu budete potřebovat:
 
1kg plát vepřového masa (pečeně, kýta, krkovice)
1 balení silných tyčinek - z toho jsem jich použila 5ks
1dcl suchého sherry
3 mrkve
1/4 celeru
2 cibule
15dkg pikantní slaniny
1 vejce
1dcl mléka nebo smetany
dijónská hořčice
zelené bylinky ( já použila libeček a petrželku)
1/2l vývaru
sůl, pepř
olej 

Postup:

Nejprve namočíme nalámané tyčinky do rozšlehaného vajíčka s mlékem, nejlépe přes noc, aby hodně nasákly.
Na oleji zpěníme jednu cibuli s polovinou slaniny a přidáme na malé kostičky nakrájenou mrkev a asi 5 minut restujeme. Osolíme a přimícháme posekané bylinky. Do zchladlé směsi zapravíme namočené tyčinky.
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme dijónskou hořčicí. Poklademe směsí, zavineme a pevně sepneme provázkem.


Na pánvi rozpálíme olej a roládu ze všech stran opečeme do hněda. Poté ji přendáme i s výpekem do pekáče, do kterého jsme před tím dali nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a zbytek slaniny. Podlijeme vývarem, já přidala ještě kosti, osolíme a asi 40 minut dusíme přiklopené v troubě. 


Pak odkryjeme a dopékáme ještě asi 30 minut.


 Maso vyjmeme, přilijeme sherry, necháme trochu odpařit a poté nahrubo rozmixujeme. 





2 komentáře: