Na přípravu budete potřebovat:
1kg plát vepřového masa (pečeně, kýta, krkovice)
1 balení silných tyčinek - z toho jsem jich použila 5ks
1dcl suchého sherry
3 mrkve
1/4 celeru
2 cibule
15dkg pikantní slaniny
1 vejce
1dcl mléka nebo smetany
dijónská hořčice
zelené bylinky ( já použila libeček a petrželku)
1/2l vývaru
sůl, pepř
olej
1 balení silných tyčinek - z toho jsem jich použila 5ks
1dcl suchého sherry
3 mrkve
1/4 celeru
2 cibule
15dkg pikantní slaniny
1 vejce
1dcl mléka nebo smetany
dijónská hořčice
zelené bylinky ( já použila libeček a petrželku)
1/2l vývaru
sůl, pepř
olej
Postup:
Nejprve namočíme nalámané tyčinky do rozšlehaného vajíčka s mlékem, nejlépe přes noc, aby hodně nasákly.
Na oleji zpěníme jednu cibuli s polovinou slaniny a přidáme na malé kostičky nakrájenou mrkev a asi 5 minut restujeme. Osolíme a přimícháme posekané bylinky. Do zchladlé směsi zapravíme namočené tyčinky.
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme dijónskou hořčicí. Poklademe směsí, zavineme a pevně sepneme provázkem.
Na oleji zpěníme jednu cibuli s polovinou slaniny a přidáme na malé kostičky nakrájenou mrkev a asi 5 minut restujeme. Osolíme a přimícháme posekané bylinky. Do zchladlé směsi zapravíme namočené tyčinky.
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme dijónskou hořčicí. Poklademe směsí, zavineme a pevně sepneme provázkem.
Na pánvi rozpálíme olej a roládu ze všech stran opečeme do hněda. Poté ji přendáme i s výpekem do pekáče, do kterého jsme před tím dali nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a zbytek slaniny. Podlijeme vývarem, já přidala ještě kosti, osolíme a asi 40 minut dusíme přiklopené v troubě.
Pak odkryjeme a dopékáme ještě asi 30 minut.
Maso vyjmeme, přilijeme sherry, necháme trochu odpařit a poté nahrubo rozmixujeme.
Nádherná roláda. S těmi tyčinkami vyzkouším. Jindra
OdpovědětVymazatJsem moc ráda, že se recept líbí, děkuji :-)
OdpovědětVymazat