pátek 21. března 2014

Propíchnutý palec marinovaný až po grilování


Na přípravu budete potřebovat:
 
250g vepřových palců
sůl
pepř

Na marinádu:
2PL olivového oleje
1PL octu balsamiko nebo červeného vinného
1KL celého římského kmínu
1 malá chilli paprička
1KL drceného pepře ( použila jsem " pařížský pepř" od Antonína)
svazek posekané čerstvé hladkolisté petrželky
1KL tymiánových lístků
sůl 

Postup přípravy receptu:

Nejprve připravíme marinádu ze všech uvedených surovin kromě římského kmínu, ten nejprve zlehka opečeme na pánvi, aby se rozvoněl. Pak přidáme i ten.
Maso nakrájíme na silnější plátky,cca 3cm, a napícháme je těsně vedle sebe řeznou plochou nahoru. Osolíme, opepříme. Opečeme z obou stran na grilovací pánvi nebo na grilu potřené olejem. Ihned po opečení vložíme do vhodné nádoby a zalijeme marinádou, obrátíme, aby se vše dobře obalilo. Zakryjeme a necháme 4 minuty odpočívat a natáhnout chutě. 

Poznámka:

Inspirovala mě omáčka chimichurri, ovšem tam patří ještě fenyklová semínka a ta já nerada. A tak to chimichurri nazývat ani nebudu :-)
Omáčku ( marinádu) lze použít i na hovězí steak.



Žádné komentáře:

Okomentovat