středa 26. března 2014

Jemná cuketová omáčka s gorgonzolou



Na přípravu budete potřebovat:

 
1 menší cuketa
cca 80- 100g gorgonzoly ( o něco méně třeba nivy, která je slanější)
2 jarní cibulky
cca 5 plátků slaniny nebo šunky
100ml mléka nebo smetany na vaření
2 stroužky česneku
čerstvá bazalka
kousek másla
sůl, pepř 

Postup přípravy receptu:

Cibulky, slaninu a cuketu nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi nejprve orestujeme slaninu, poté přidáme bílé části cibulek, necháme zesklovatět a pak přihodíme kostičky cukety. Osolíme, opepříme a cca 5 minut mícháme a restujeme. Podlijeme asi 100ml vody nebo zeleninového vývaru a dusíme doměkka. Asi 2 minutky před dovařením do směsi rozmačkáme česnek a dáme i zelené části cibulek. Poté vše rozmixujeme tyčovým mixérem, do požadované hustoty naředíme mlékem nebo smetanou, rozdrobíme do omáčky gorgonzolu a necháme ji zcela rozpustit. Nakonec vmícháme posekanou bazalku. 



Omáčka se hodí na těstoviny a kdo chce, přidá si i kuřecí maso.


Žádné komentáře:

Okomentovat