Na přípravu budete potřebovat:
1 menší cuketa
cca 80- 100g gorgonzoly ( o něco méně třeba nivy, která je slanější)
2 jarní cibulky
cca 5 plátků slaniny nebo šunky
100ml mléka nebo smetany na vaření
2 stroužky česneku
čerstvá bazalka
kousek másla
sůl, pepř
cca 80- 100g gorgonzoly ( o něco méně třeba nivy, která je slanější)
2 jarní cibulky
cca 5 plátků slaniny nebo šunky
100ml mléka nebo smetany na vaření
2 stroužky česneku
čerstvá bazalka
kousek másla
sůl, pepř
Postup přípravy receptu:
Cibulky, slaninu a cuketu nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi
nejprve orestujeme slaninu, poté přidáme bílé části cibulek, necháme
zesklovatět a pak přihodíme kostičky cukety. Osolíme, opepříme a cca 5
minut mícháme a restujeme. Podlijeme asi 100ml vody nebo zeleninového
vývaru a dusíme doměkka. Asi 2 minutky před dovařením do směsi
rozmačkáme česnek a dáme i zelené části cibulek. Poté vše rozmixujeme
tyčovým mixérem, do požadované hustoty naředíme mlékem nebo smetanou,
rozdrobíme do omáčky gorgonzolu a necháme ji zcela rozpustit. Nakonec
vmícháme posekanou bazalku.
Omáčka se hodí na těstoviny a kdo chce, přidá si i kuřecí maso.
Žádné komentáře:
Okomentovat