pondělí 24. března 2014

Mozzarella s pikantní gremolatou



Na přípravu budete potřebovat:

2 mozzarelly

Na gremolatu:
1 červená feferonka
8 černých oliv
1 stroužek česneku
kůra z citronu a limetky
1KL šťávy z limetky
3PL olivového oleje
sůl 

Postup přípravy receptu:

Feferonku, česnek, olivy a petrželku nasekáme najemno, smícháme s olivovým olejem a limetkovou šťávou, přistrouháme kůru z citronu a limetky a podle chuti osolíme.
Mozzarellu nakrájíme na plátky a přelijeme gremolatou. Necháme chvilku uležet. 

Poznámka:

Tato gremolata se používá především na grilovaná a pečená masa, ale Nigella Lawson ji spojila s mozzarellou a je to opravdu vynikající.





2 komentáře:

  1. musím odtud pryč :D :D když si to prohlížím, už bych zase vařila a jedla :))
    tohle je bomba!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dano, díky za komentáře. Koukám, že Vaše fotky jsou úžasné, kvalitní makro (Y)

      Vymazat