čtvrtek 27. března 2014

Špagety s fenyklem, kuřecím masem a ančovičkami



Na přípravu budete potřebovat:

 
2 fenykly
2 cibule
2 kuřecí prsa
cca 8 filetů ančoviček
2 stroužky česneku
pár cherry rajčat ( jsou tam spíše pro barevnost nežli kvůli chuti )
8 listů čerstvé šalvěje
zelená petrželka
100ml bílého suchého vína
olivový olej
sůl

Špagety jsem použila celozrnné, pokud by někoho zarazila tmavší barva. 

Postup přípravy receptu:

Kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky, cibuli na měsíčky nebo kolečka, česnek na plátky, ančovičky na kousky. Fenykl přeřízneme podélně napůl a vykrojíme košťál. Poté nakrájíme také na tenké proužky.
pánvi s olivovým olejem nejprve opečeme osolené maso, pak přidáme cibuli, orestujeme a pak přihodíme fenykl, česnek, ančovičky a šalvěj. Ještě chvilku restujeme, poté podlijeme vínem a necháme skoro odpařit. Vmícháme přepůlená rajčata, prohřejeme, vsypeme posekanou petrželku a dochutíme podle potřeby solí.
Promícháme s vařenými těstovinami a podáváme. 




Žádné komentáře:

Okomentovat