Na přípravu budete potřebovat:
Na tapenadu:
velká hrst černých oliv ( já dala i hnědé kalamata)
cca 6 sušených rajčat naložených v bylinkovém oleji
2 stroužky česneku
cca 6 i více ančoviček
čerstvý tymián a bazalka
1-2PL olivového oleje
Já jsem ještě použila orestovanou hlívu s cuketou, jedním stroužkem česneku a tymiánem. Můžete také použít orestované kostičky lilku s plátky česneku.
+ čerstvá rajčata
ovčí sýr nebo parmazán
sůl
velká hrst černých oliv ( já dala i hnědé kalamata)
cca 6 sušených rajčat naložených v bylinkovém oleji
2 stroužky česneku
cca 6 i více ančoviček
čerstvý tymián a bazalka
1-2PL olivového oleje
Já jsem ještě použila orestovanou hlívu s cuketou, jedním stroužkem česneku a tymiánem. Můžete také použít orestované kostičky lilku s plátky česneku.
+ čerstvá rajčata
ovčí sýr nebo parmazán
sůl
Postup přípravy receptu:
Suroviny na tapenádu vložíme do mixeru a rozmixujeme.
Kdo chce dohladka, já jsem to jen posekala, aby tam byla znát struktura
surovin.
Mezitím orestujeme hlívu s cuketou a česnekem, posolíme a přimícháme posekaný tymián. Současně dáme vařit špagety.
Hlívovou směs smícháme s tapenádou a na kostičky pokrájenými čerstvými
rajčaty. Prohřejeme, promícháme se scezenými špagetami a případně
dochutíme solí.
Posypeme rozdrobeným ovčím sýrem nebo parmazánem a pokapeme olivovým olejem.
Žádné komentáře:
Okomentovat