středa 19. března 2014

Slepice z plzeňské krčmy


Na přípravu budete potřebovat:
 
1 slepice uvařená skoro do měkka
4 velké PL švestkových povidel
10 sušených švestek
150g slaniny
2 bobkové listy
6 kuliček jalovce
1/2 l slepičího vývaru
1 kyselé jablko
olej

Postup:

Slepici naporcujeme na jednotlivé díly, které opečeme zprudka v pekáčku na oleji. Vyjmeme a přidáme nakrájenou slaninu. Opečeme, přihodíme posekané švestky, bobkový list, jalovec, vmícháme povidla a zalijeme trochou vývaru. Necháme probublat a přidáme maso. Přiklopíme a vložíme do vyhřáté trouby na 200C. Podle potřeby podléváme vývarem tak, aby se nám vytvořil dostatek husté šťávy. Asi 15 min před dokončením odkryjeme, přidáme nakrájená jablka a dopečeme kůrčičku.
Slepice i vývar jsou již slané, ale možno dosolit podle chuti.





2 komentáře:

  1. To si udělám, slepička je připravená do papíňáku...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ať chutná, změna musí být. A budu čekat na reakci po ochutnání :-)

      Vymazat