čtvrtek 27. března 2014

Vylepšený zapékaný Croque Monsieur


Na přípravu budete potřebovat:

8 plátků toastového chleba
4 plátky šunky
8 plátků uzeného sýru
4 vejce
cca 100ml mléka
na posypání tvrdý sýr ( použila jsem blaťácké zlato)
dijonská hořčice
sůl

Postup přípravy receptu:

 

Jednotlivé plátky toastového chleba potřeme dijonskou hořčicí. Na 4 z nich položíme plátek uzeného sýru, šunky, opět sýru a přiklopíme zbylými plátky chleba. 


Přimáčkneme, překrojíme na trojúhelníčky a vyskládáme do zapékací misky.


Vejce vyšleháme s mlékem a osolíme. Toasty zalijeme touto směsí, malinko je nadzdvihneme ode dna, aby se směs dostala i pod ně. Necháme hodinu vsakovat, můžeme během té doby ještě přelévat směsí, která zůstala okolo. Většina tekutiny by se měla vsáknout do toastů.
Nakonec posypeme nastrouhaným sýrem a dáme cca na 20 minut zapéct do vyhřáté trouby na 200C. 





2 komentáře: