Na přípravu budete potřebovat:
2 kedlubny
1 brambor
100g slaniny
2 trojúhelníčky taveného smetanového sýra
100ml smetany na vaření
kousek másla
sůl, pepř
1l vody nebo zeleninového vývaru
1 brambor
100g slaniny
2 trojúhelníčky taveného smetanového sýra
100ml smetany na vaření
kousek másla
sůl, pepř
1l vody nebo zeleninového vývaru
Postup:
Na másle orestujeme slaninu ( pár plátku necháme na konečnou úpravu) , přidáme na kostičky
nakrájené kedlubny a brambor, osolíme, krátce restujeme a zalijeme vodou
nebo vývarem. Vaříme do měkka. Pak v polévce rozpustíme sýr a
rozmixujeme. Přilijeme smetanu, opepříme, prohřejeme a na talíři přidáme
do křupava opečené plátky slaniny.
Žádné komentáře:
Okomentovat