pondělí 17. března 2014

Francouzská třešňová bublanina " Clafoutis "

 
Na přípravu budete potřebovat:

 500 g třešní
100 g moučkového cukru
125 g hladké mouky
3 vejce
300 ml mléka
štipec soli

máslo

Na posypání:
moučkový cukr 

Postup:

Třešně omyjeme a odstraníme stopky a jestli chceme vypeckujeme. Polovinu cukru dobře promícháme s třešněmi, odstavíme a necháme odpočinout alespoň 30 minut.
Předehřejeme troubu na 180°C.
Máslem vymažeme formu o průměru 24 cm. Pokud si nejsme jisti dobrou těsností své formy, vložíme do dortové formy pečící papír a upevníme  jej prstencem. Těsto je hodně řídké, tak aby nám neproteklo do trouby.
Prosijeme mouku, přidáme sůl a zbytek moučkového cukru. Rozšleháme vejce jako kdybychom dělali omeletu, přidáme je ke směsi mouky a cukru a dobře promícháme. Nakonec přilijeme mléko a vše smícháme. Třešně nasypeme do formy,cukr který se nepřilepil na třešně přimíchneme k těstu a to na ně nalejeme. Pečeme 35 až 40 minut. Nejprve se nám bude zdát, že těsto vyleze z formy, hodně se pečením nafoukne, ale pak opět zplaskne.




Vlažnou bublaninu posypeme moučkovým cukrem a před podáváním necháme vystydnout.
Recept je z knihy "Larousse des Desserts",  kterou sestavil známý francouzský cukrář Pierre Hermé





Žádné komentáře:

Okomentovat