Na přípravu budete potřebovat:
100 g moučkového cukru
125 g hladké mouky
3 vejce
300 ml mléka
štipec soli
máslo
Na posypání:
moučkový cukr
125 g hladké mouky
3 vejce
300 ml mléka
štipec soli
máslo
Na posypání:
moučkový cukr
Postup:
Třešně omyjeme a odstraníme stopky a jestli chceme
vypeckujeme. Polovinu cukru dobře promícháme s třešněmi, odstavíme a
necháme odpočinout alespoň 30 minut.
Předehřejeme troubu na 180°C.
Máslem vymažeme formu o průměru 24 cm. Pokud si nejsme jisti dobrou těsností své formy, vložíme do dortové formy pečící papír a upevníme jej prstencem. Těsto je hodně řídké, tak aby nám neproteklo do trouby.
Prosijeme mouku, přidáme sůl a zbytek moučkového cukru. Rozšleháme vejce jako kdybychom dělali omeletu, přidáme je ke směsi mouky a cukru a dobře promícháme. Nakonec přilijeme mléko a vše smícháme. Třešně nasypeme do formy,cukr který se nepřilepil na třešně přimíchneme k těstu a to na ně nalejeme. Pečeme 35 až 40 minut. Nejprve se nám bude zdát, že těsto vyleze z formy, hodně se pečením nafoukne, ale pak opět zplaskne.
Předehřejeme troubu na 180°C.
Máslem vymažeme formu o průměru 24 cm. Pokud si nejsme jisti dobrou těsností své formy, vložíme do dortové formy pečící papír a upevníme jej prstencem. Těsto je hodně řídké, tak aby nám neproteklo do trouby.
Prosijeme mouku, přidáme sůl a zbytek moučkového cukru. Rozšleháme vejce jako kdybychom dělali omeletu, přidáme je ke směsi mouky a cukru a dobře promícháme. Nakonec přilijeme mléko a vše smícháme. Třešně nasypeme do formy,cukr který se nepřilepil na třešně přimíchneme k těstu a to na ně nalejeme. Pečeme 35 až 40 minut. Nejprve se nám bude zdát, že těsto vyleze z formy, hodně se pečením nafoukne, ale pak opět zplaskne.
Vlažnou bublaninu posypeme moučkovým
cukrem a před podáváním necháme vystydnout.
Recept je z knihy "Larousse des Desserts", kterou sestavil známý francouzský cukrář Pierre Hermé
Žádné komentáře:
Okomentovat