Na přípravu budete potřebovat:
Čerství cejni nebo jiné sladkovodní ryby
Deko
ocet
nové koření, celý pepř a bobkový list
cibule
sterilovaná zelenina ( já použila Kunovjanku)
majonéza
zakysaná smetana
sůl
kopr
Deko
ocet
nové koření, celý pepř a bobkový list
cibule
sterilovaná zelenina ( já použila Kunovjanku)
majonéza
zakysaná smetana
sůl
kopr
Postup přípravy receptu:
Cejny vykucháme, odstraníme hlavu a ploutve a zbavíme
šupin. Včetně kůže je dáme do vhodné nádoby a přidáme na kolečka
nekrájenou cibuli.
Deko si uvaříme podle návodu a horký nálev nalijeme
na ryby, musí být potopené. Necháme vychladnout a dáme na 5-7 dní (
klidně i déle) do chladu uležet. Kosti by měly změknout.
Poté ryby vyjmeme, zbavíme kůže a nakrájíme na kousky. Přimícháme sterilovanou zeleninu a přidáme majonézu s kysanou smetanou a posekaným koprem. Dochutíme solí a pepřem.
Poté ryby vyjmeme, zbavíme kůže a nakrájíme na kousky. Přimícháme sterilovanou zeleninu a přidáme majonézu s kysanou smetanou a posekaným koprem. Dochutíme solí a pepřem.
Žádné komentáře:
Okomentovat