úterý 25. března 2014

Vepřové plátky se sušenými meruňkami



Na přípravu budete potřebovat:

 
4 plátky vepřového masa ( kýta, plec, krkovice)
1 balíček sušených meruněk, cca 16ks ( podle velikosti)
150ml bílého suchého vína
200ml vývaru
niva nebo cammembert ( podle chuti i jiný sýr)
čerstvý tymián a rozmarýn
sůl, pepř
olej
kousek másla 

Postup přípravy receptu:

Víno zahřejeme a vložíme do něj meruňky přibližně hodinu před začátkem vaření, aby změkly a nasákly chuť vína.
Vepřové maso mírně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme nasekanými bylinkami. Opečeme z obou stran na rozpáleném oleji a přendáme do zapékací misky. Meruňky vyjmeme z vína, vložíme do výpeku a chvilku je restujeme. Přendáme je na maso. Výpek zalijeme vínem, necháme trochu odpařit a vlijeme vývar. Prohřejeme a nalijeme k masu do zapékací misky. Můžeme přidat ještě snítky tymiánu. Maso s meruňkami poklademe sýrem a dáme do rozpálené trouby cca na 15 minut. 



Maso vyjmeme a výpek zjemníme kouskem studeného másla. 




Žádné komentáře:

Okomentovat