pondělí 24. března 2014

Řecká omeleta


Na přípravu budete potřebovat:

 
6 vajec
100ml mléka
200g sýru feta
špetka prášku do pečiva
čerstvá bazalka
sůl

žampiony
cuketa
sterilovaná kukuřičná zrna
paprika
pórek nebo jarní cibulky
sůl
olivový olej 

Postup přípravy receptu:

Zeleninu a žampiony nakrájíme na kousky, osolíme a orestujeme je s kukuřicí cca 5 minut na olivovém oleji. Olejem vymažeme zapékací formu.
V misce důkladně rozmícháme vejce, mléko, nastrouhaný sýr feta, posekanou bazalku, prášek do pečiva a vlijeme do zapékací formy. Podle potřeby dosolíme. Přidáme orestovanou směs, promícháme a vložíme do vyhřáté trouby na 200C. Pečeme dočervena.




Žádné komentáře:

Okomentovat