pondělí 31. března 2014

Kuřecí plněné brynzovou směsí



Na přípravu budete potřebovat:


2 kuřecí prsa
125g brynzy
100g slaniny
1 větší cibule
zelené bylinky ( pažitka, petrželka, libeček
čerstvý tymián
50ml bílého vína
100ml drůbežího vývaru
olej
pepř
sůl 

Postup přípravy receptu:

Na trošce oleje orestujeme nakrájenou cibuli se slaninou, přendáme do misky a necháme vychladnout. Poté přimícháme brynzu a posekané bylinky.
Do prsou vytvoříme nožem kapsy, které dostatečně naplníme připravenou směsí. Okraje přimáčkneme a sepneme jehlami nebo ovážeme provázkem. Zvenku osolíme a bohatě opepříme.
Na pánvi ( měla by být vhodná do trouby) po slanině s cibulí rozpálíme trochu oleje a prsa na něm opečeme ze všech stran. Poté přilijeme víno, necháme skoro všechno odpařit a pak zalijeme vývarem, do kterého přihodíme pár snítek tymiánu. Vložíme do trouby vyhřáté na 200C a dopékáme 15 minut za občasného přelévání výpekem. 




Žádné komentáře:

Okomentovat