Na přípravu budete potřebovat:
kančí maso, použila jsem ořez z kýty ( cca 500g)
Na marinádu:
2PL medu
2PL hoisin omáčky ( nebo ústřicové omáčky)
1PL sójové omáčky
3PL rýžového vína nebo suchého cherry
2KL rýžového octa ( neměla jsem, použila jsem balsamico)
2KL nastrouhaného zázvoru
3 nastrouhané stroužky česneku
1KL drceného chilli ( můžeme použít i čerstvé feferonky)
1KL tandoori masala
1PL škrobu na zahuštění
špetka soli
Na marinádu:
2PL medu
2PL hoisin omáčky ( nebo ústřicové omáčky)
1PL sójové omáčky
3PL rýžového vína nebo suchého cherry
2KL rýžového octa ( neměla jsem, použila jsem balsamico)
2KL nastrouhaného zázvoru
3 nastrouhané stroužky česneku
1KL drceného chilli ( můžeme použít i čerstvé feferonky)
1KL tandoori masala
1PL škrobu na zahuštění
špetka soli
Postup přípravy receptu:
Maso nakrájíme na kousky a naložíme je min. na 2 hodiny do marinády.
Poté rozpálíme olej nejlépe ve woku, maso vyjmeme z marinády a opečeme jej zprudka ze všech stran, trochu osolíme. Přilijeme marinádu, přiklopíme a dusíme doměkka. Podle potřeby podlijeme malinko vodou. Nakonec dochutíme podle potřeby a zahustíme škrobem rozmíchaným v trošce vody. Prohřejeme.
Poté rozpálíme olej nejlépe ve woku, maso vyjmeme z marinády a opečeme jej zprudka ze všech stran, trochu osolíme. Přilijeme marinádu, přiklopíme a dusíme doměkka. Podle potřeby podlijeme malinko vodou. Nakonec dochutíme podle potřeby a zahustíme škrobem rozmíchaným v trošce vody. Prohřejeme.
Poznámka:
Marináda je velmi podobná tzv. " čínské barbeque omáčce"
Char Siu, ve které se ale maso peče i 3 hodiny.
Žádné komentáře:
Okomentovat