neděle 23. března 2014

Kanec " Asiat "


Na přípravu budete potřebovat:

 
kančí maso, použila jsem ořez z kýty ( cca 500g)

Na marinádu:
2PL medu
2PL hoisin omáčky ( nebo ústřicové omáčky)
1PL sójové omáčky
3PL rýžového vína nebo suchého cherry
2KL rýžového octa ( neměla jsem, použila jsem balsamico)
2KL nastrouhaného zázvoru
3 nastrouhané stroužky česneku
1KL drceného chilli ( můžeme použít i čerstvé feferonky)
1KL tandoori masala
1PL škrobu na zahuštění
špetka soli 

Postup přípravy receptu:

Maso nakrájíme na kousky a naložíme je min. na 2 hodiny do marinády.
Poté rozpálíme olej nejlépe ve woku, maso vyjmeme z marinády a opečeme jej zprudka ze všech stran, trochu osolíme. Přilijeme marinádu, přiklopíme a dusíme doměkka. Podle potřeby podlijeme malinko vodou. Nakonec dochutíme podle potřeby a zahustíme škrobem rozmíchaným v trošce vody. Prohřejeme. 

Poznámka:

Marináda je velmi podobná tzv. " čínské barbeque omáčce" Char Siu, ve které se ale maso peče i 3 hodiny. 





Žádné komentáře:

Okomentovat