Na přípravu budete potřebovat:
1kg míchaného mletého masa ( každý si ho může ochutit, jak je zvyklý třeba na sekanou či karbanátky)
1 balení hlívy ústřičné
1 cibule najemno nakrájená
3 velké stroužky česneku
1 červená paprika nakrájená najemno
2 vejce
1 starší rohlík namočený
sladká paprika
majoránka
pepř
sůl
1 balení hlívy ústřičné
1 cibule najemno nakrájená
3 velké stroužky česneku
1 červená paprika nakrájená najemno
2 vejce
1 starší rohlík namočený
sladká paprika
majoránka
pepř
sůl
Postup přípravy receptu:
Mleté maso smícháme se všemi přísadami, tzn. kořením,
vymačkaným a rozmělněným rohlíkem, rozdrceným česnekem, 1 vejcem,
červenou paprikou a solí.
Hlívu rozdělíme, osolíme a opečeme dohněda na oleji.
Hlívu rozdělíme, osolíme a opečeme dohněda na oleji.
Do pekáčku, zapékací misky nebo hlubší pánve
vhodné do trouby nalijeme trochu oleje, rozprostřeme polovinu masové
směsi a poklademe rovnoměrně opečenou hlívou.
Zakryjeme druhou polovinou
masové směsi, přitlačíme a uprostřed vytvoříme důlek, kam později
vyklepneme vajíčko ( můžeme samozřejmě vynechat).
Vložíme do trouby
rozpálené na 200C a pečeme. Před koncem pečení vyklepneme do důlku
vajíčko a necháme zapéct.
Žádné komentáře:
Okomentovat