neděle 23. března 2014

Mleté maso se zapečenou hlívou


Na přípravu budete potřebovat:

 
1kg míchaného mletého masa ( každý si ho může ochutit, jak je zvyklý třeba na sekanou či karbanátky)
1 balení hlívy ústřičné
1 cibule najemno nakrájená
3 velké stroužky česneku
1 červená paprika nakrájená najemno
2 vejce
1 starší rohlík namočený
sladká paprika
majoránka
pepř
sůl 

Postup přípravy receptu:

Mleté maso smícháme se všemi přísadami, tzn. kořením, vymačkaným a rozmělněným rohlíkem, rozdrceným česnekem, 1 vejcem, červenou paprikou a solí.
Hlívu rozdělíme, osolíme a opečeme dohněda na oleji. 


 

Do pekáčku, zapékací misky nebo hlubší pánve vhodné do trouby nalijeme trochu oleje, rozprostřeme polovinu masové směsi a poklademe rovnoměrně opečenou hlívou. 



Zakryjeme druhou polovinou masové směsi, přitlačíme a uprostřed vytvoříme důlek, kam později vyklepneme vajíčko ( můžeme samozřejmě vynechat). 



Vložíme do trouby rozpálené na 200C a pečeme. Před koncem pečení vyklepneme do důlku vajíčko a necháme zapéct. 





Žádné komentáře:

Okomentovat