středa 19. března 2014

Marinované kuřecí prso s mrkvovým " zelím "

Na přípravu budete potřebovat:

2 kuřecí prsa
2PL sójové omáčky
1PL octu balsamiko
1/2PL medu
1 stroužek česneku
1cm kousek zázvoru
drcené chilli nebo feferonka
sůl

Na mrkvové zelí:
500g mrkve
1 větší cibule
máslo
hladká mouka
drcený kmín
ocet
cukr
sůl 

Postup:

Nejprve připravíme marinádu na maso, vyšleháme sójovku s medem a octem, rozdrtíme česnek a nastrouháme najemno zázvor, přisypeme chilli.
Maso zlehka osolíme, naložíme do marinády a občas obrátíme.
Zatím co se maso marinuje, uvaříme mrkvové zelí. Na másle zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme ji moukou a upražíme cibulovou jíšku. Nahrubo nastrouhanou mrkev přidáme k jíšce, promícháme, okmínujeme, osolíme a podlijeme vodou. Dusíme doměkka. Nakonec dochutíme octem, případně cukrem.
Maso vyjmeme z marinády, odstraníme z povrchu česnek se zázvorem a opečeme z obou stran na oleji. Těsně před dopečení přilijeme zbytek marinády a prohřejeme.




Žádné komentáře:

Okomentovat