středa 26. března 2014

Turecký vajíčkový salát ( Yumurta piyazi )



Na přípravu budete potřebovat:

 
4 vejce uvařená natvrdo nebo nahniličko
2 jarní cibulky
čerstvá petrželka

Na zálivku:
1/2KL chilli vloček nebo drceného chilli
1/2KL paprikových vloček sladkých
1/2KL mletého římského kmínu
sůl, pepř
3PL olivového oleje 

Postup přípravy receptu:

Vejce nakrájíme na kousky, jarní cibulky na kolečka, petrželku posekáme a vše naservírujeme do misky.
Zálivku připravíme smícháním všech uvedených surovin a nalijeme ji na salát. Pouze zlehka promícháme.
Podáváme s pečivem. 




2 komentáře:

  1. Promiň ale nic odpornějšího jsem nejedl.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím,ani komu odpovídám,jelikož jste anonymní ... ale pokud jdu připavovat nějaké jídlo, řídím se tím, co mi chutná. A pokud vidím v ingrediencích věc, která mi chuťově nevyhovuje, dělat to nebudu ;-)

      Vymazat