Na přípravu budete potřebovat:
2 očištěné olihně ( jak očistit a upravit kuchyňsky olihně najdete pod receptem včetně fotodokomentace )
Na náplň:
nakrájená chapadla
1/2 cibule
2 stroužky česneku
4 filety ančoviček
1PL piniových jader
čerstvá petrželka
cca 5PL strouhanky
cca 3PL nastrouhaného parmazánu
olivový olej
sůl
Na omáčku:
1/2 cibule
2 stroužky česneku
4 větší rajčata nebo drcená z plechovky
sušená bazalka
olivový olej
sůl
nakrájená chapadla
1/2 cibule
2 stroužky česneku
4 filety ančoviček
1PL piniových jader
čerstvá petrželka
cca 5PL strouhanky
cca 3PL nastrouhaného parmazánu
olivový olej
sůl
Na omáčku:
1/2 cibule
2 stroužky česneku
4 větší rajčata nebo drcená z plechovky
sušená bazalka
olivový olej
sůl
Postup přípravy receptu:
Nejprve připravíme náplň do olihní. Na oleji
zesklovatíme najmeno nakrájenou cibuli, přidáme posekaná chapadla,
pinie, posekané ančovičky a orestujeme. Odstavíme a přisypeme
strouhanku, posekanou petrželku a parmazán. Důkladně promícháme a
naplníme směsí olihně. Otvor sepneme jehlou.
Na omáčku zesklovatíme na olivovém oleji cibuli, česnek a vhodíme
pokrájená rajčata. Osolíme a necháme změknout. Můžeme trochu podlít
vodou. Okořeníme sušenou bazalkou a vše rozmixujeme. Dochutíme.
Naplněné olihně opečeme velmi zprudka ze všech stran na pánvi s olivovým olejem. Nesmíme je opékat dlouho nebo nám zgumovatí. Z každé strany tak minutu a půl.
Podáváme s omáčkou a zeleninovým salátem nebo opečenou česnekovou bagetkou.
Naplněné olihně opečeme velmi zprudka ze všech stran na pánvi s olivovým olejem. Nesmíme je opékat dlouho nebo nám zgumovatí. Z každé strany tak minutu a půl.
Podáváme s omáčkou a zeleninovým salátem nebo opečenou česnekovou bagetkou.
Čištění olihní:
Oliheň očistíme ( viz. obrázek). Zatáhneme za chapadla s hlavou a
vyjmeme i s vnitřnostmi. Poté musíme vyjmout průsvitné " péro", které se
skrývá uvnitř těla, jde to velmi lehce, nebojte se. Z hlavy vyjmeme
tzv. zobák. Z těla a částečně i chapadel olihně sejmeme lehce kůži a
zůstane nám bílé maso.
Žádné komentáře:
Okomentovat