Na přípravu budete potřebovat:
2 kuřecí prsa
2 plátky šunky
2 plátky uzeného sýru
100ml smetany
sůl
Na kopřivový špenát:
3 hrsti mladých kopřiv
1/2 cibule
2 stroužky česneku
kousek másla
mléko nebo smetana 2- 3PL
1PL hladké mouky
sůl
2 plátky šunky
2 plátky uzeného sýru
100ml smetany
sůl
Na kopřivový špenát:
3 hrsti mladých kopřiv
1/2 cibule
2 stroužky česneku
kousek másla
mléko nebo smetana 2- 3PL
1PL hladké mouky
sůl
Postup přípravy receptu:
Nejprve připravíme špenát z kopřiv. Na másle zpěníme
najemno nakrájenou cibulku, zaprášíme ji moukou a necháme orestovat.
Poté vhodíme posekané kopřivy, přilijeme trochu mléka nebo smetany a
necháme cca 5 minut dusit. Osolíme, přidáme rozmačkaný česnek a
odstavíme.
Maso rozkrojíme na tenčí plát, osolíme, položíme na něj šunku, sýr a odpovídající množství špenátu. Zabalíme a zpevníme provázkem. Na pánvi vhodné do trouby opečeme zprudka na oleji ze všech stran a vložíme do rozpálené trouby na 220C asi na 15 minut dopéct. Vyjmeme, uložíme na teplém místě, do výpeku nalijeme smetanu a necháme provařit.
Maso rozkrojíme na tenčí plát, osolíme, položíme na něj šunku, sýr a odpovídající množství špenátu. Zabalíme a zpevníme provázkem. Na pánvi vhodné do trouby opečeme zprudka na oleji ze všech stran a vložíme do rozpálené trouby na 220C asi na 15 minut dopéct. Vyjmeme, uložíme na teplém místě, do výpeku nalijeme smetanu a necháme provařit.
Nádherné !!!!!!!!!Jindra
OdpovědětVymazatJsem moc ráda, že se Vám moje recepty líbí, děkuji :-)
Vymazatto zkusím kopřiv je fakt hafo Andrejko.. vysela jsem koriandr a perilu a thajskou bazalku����������
OdpovědětVymazat