pondělí 17. března 2014

Grilované marinované žampiony


Na přípravu budete potřebovat:

200g malých žampionů

Na marinádu:
kůra z 1 limetky
šťáva z 1/4 limetky
1PL sójové omáčky
1 červená feferonka
2 stroužky česneku
2PL olivového oleje
čerstvá petrželka
sůl 

Postup:

Žampiony oloupeme a odtraníme nožičky. Vnitřek kloboučků osolíme. Na gril ( nebo pánev) naskládáme kloboučky nejprve " šupinkami" dolů, pečeme cca 3 minuty a pak obrátíme a pečeme ještě cca 4 minuty. V kloboučcích se nám vytvoří šťáva, kterou uchováme. Přendáme i se šťávou do misky.
Z uvedených surovin připravíme marinádu, kterou přelijeme ještě horké žampiony. Jíme trochu zchladlé. 




Žádné komentáře:

Okomentovat