Na přípravu budete potřebovat:
200g malých žampionů
Na marinádu:
kůra z 1 limetky
šťáva z 1/4 limetky
1PL sójové omáčky
1 červená feferonka
2 stroužky česneku
2PL olivového oleje
čerstvá petrželka
sůl
Na marinádu:
kůra z 1 limetky
šťáva z 1/4 limetky
1PL sójové omáčky
1 červená feferonka
2 stroužky česneku
2PL olivového oleje
čerstvá petrželka
sůl
Postup:
Žampiony oloupeme a odtraníme nožičky. Vnitřek kloboučků osolíme. Na gril ( nebo pánev)
naskládáme kloboučky nejprve " šupinkami" dolů, pečeme cca 3 minuty a
pak obrátíme a pečeme ještě cca 4 minuty. V kloboučcích se nám vytvoří
šťáva, kterou uchováme. Přendáme i se šťávou do misky.
Z uvedených surovin připravíme marinádu, kterou přelijeme ještě horké žampiony. Jíme trochu zchladlé.
Z uvedených surovin připravíme marinádu, kterou přelijeme ještě horké žampiony. Jíme trochu zchladlé.
Žádné komentáře:
Okomentovat