Na přípravu budete potřebovat:
300g suchých fazolí
2 cibule
palice pečeného česneku nebo 3 stroužky čerstvého
150ml smetany na vaření
čerstvý rozmarýn
2 bobkové listy
máslo
sůl
+ uzené maso či klobáska
2 cibule
palice pečeného česneku nebo 3 stroužky čerstvého
150ml smetany na vaření
čerstvý rozmarýn
2 bobkové listy
máslo
sůl
+ uzené maso či klobáska
Postup přípravy receptu:
Předem namočené fazole uvaříme s bobkovými listy
doměkka. Slijeme, pokud máme pečený česnek, vymačkáme jej k fazolím a
nahrubo nebo najemno rozmixujeme.
Na pánvi
orestujeme najemno nakrájenou 1 cibuli a posekaný rozmarýn. Pokud máme
čerstvý česnek, přidáme ho posekaný ke konci restování cibule. Druhou
cibuli nakrájíme na kolečka a zaprášíme hladkou moukou a dohněda ji
osmažíme v oleji či másle.
Cibuli s česnekem a rozmarýnem vmícháme do fazolové kaše, osolíme, zjemníme a naředíme do požadované hustoty teplou smetanou.
Naservírujeme s uzeným masem, omastíme a posypeme osmaženou cibulí.
Cibuli s česnekem a rozmarýnem vmícháme do fazolové kaše, osolíme, zjemníme a naředíme do požadované hustoty teplou smetanou.
Naservírujeme s uzeným masem, omastíme a posypeme osmaženou cibulí.
Žádné komentáře:
Okomentovat