sobota 22. března 2014

Fazolová kaše s uzeným



Na přípravu budete potřebovat:


300g suchých fazolí
2 cibule
palice pečeného česneku nebo 3 stroužky čerstvého
150ml smetany na vaření
čerstvý rozmarýn
2 bobkové listy
máslo
sůl
+ uzené maso či klobáska 

Postup přípravy receptu:

Předem namočené fazole uvaříme s bobkovými listy doměkka. Slijeme, pokud máme pečený česnek, vymačkáme jej k fazolím a nahrubo nebo najemno rozmixujeme.


Na pánvi orestujeme najemno nakrájenou 1 cibuli a posekaný rozmarýn. Pokud máme čerstvý česnek, přidáme ho posekaný ke konci restování cibule. Druhou cibuli nakrájíme na kolečka a zaprášíme hladkou moukou a dohněda ji osmažíme v oleji či másle.
Cibuli s česnekem a rozmarýnem vmícháme do fazolové kaše, osolíme, zjemníme a naředíme do požadované hustoty teplou smetanou.
Naservírujeme s uzeným masem, omastíme a posypeme osmaženou cibulí. 






Žádné komentáře:

Okomentovat