středa 19. března 2014

Petrželová krémová polévka se žampiony a slaninou

 
Na přípravu budete potřebovat:

1 velká petržel
1 střední brambor
cca 10cm pórku
100g slaniny
čerstvé žampiony (6 malých kusů)
kousek másla
cca 100ml smetany na vaření
špetka muškátového oříšku
1,5l vývaru nebo vody
sůl 


Postup:

V hrnci vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme kousek másla a posekané žampiony, které restujeme do hněda. Poté přisypeme na kousky nakrájený pórek, opět orestujeme a nakonec nahrubo nastrouhaný brambor a petržel, osolíme, okořeníme muškátovým oříškem a zalijeme vývarem. Vše vaříme cca 10-15 minut, pak rozmixujeme, přilijeme smetanu, dochutíme a prohřejeme. Podáváme s orestovaným zbytkem slaniny a žampionů.




Žádné komentáře:

Okomentovat