Na přípravu budete potřebovat:
4 menší kotlety nebo 2 velké
hrubě mletý čerstvý pepř
sůl
Na karamelizovanou řepu:
2 čerstvé červené řepy
kousek másla nebo trochu olivového oleje
4PL octa balsamico
2PL medu nebo hnědého cukru
3 hřebíčky
4 nová koření
sůl
Na křenový dip:
1 zakysaná smetana
strouhaný čerstvý křen
sůl
hrubě mletý čerstvý pepř
sůl
Na karamelizovanou řepu:
2 čerstvé červené řepy
kousek másla nebo trochu olivového oleje
4PL octa balsamico
2PL medu nebo hnědého cukru
3 hřebíčky
4 nová koření
sůl
Na křenový dip:
1 zakysaná smetana
strouhaný čerstvý křen
sůl
Postup přípravy receptu:
Kotlety po stranách nařízneme, aby se nekroutily,
naklepeme a potřeme olejem. Necháme min. 2 hodiny odležet. Osolíme a
opepříme těsně před pečením.
Řepu nahrubo nastrouháme. Do pánve dáme máslo nebo olej, cukr nebo med, necháme rozpustit a přilijeme ocet. Vhodíme koření a necháme chviličku bublat. Přidáme řepu, osolíme, zamícháme a podlijeme cca 50ml vody. Přiklopíme a necháme na mírném ohni 15 minut probublávat. Řepa by neměla být úplně měkká ( ale každý podle své chuti).
Rozpálíme pábev, podle toho, kolik jsme použili na kotlety oleje, přidáme olej na pánev. Maso osolíme, opepříme a z obou stran opečeme. Stačí tak 3 minuty z každé strany.
Mezitím nastrouháme křen a vmícháme ho se solí do kysané smetany.
Řepu nahrubo nastrouháme. Do pánve dáme máslo nebo olej, cukr nebo med, necháme rozpustit a přilijeme ocet. Vhodíme koření a necháme chviličku bublat. Přidáme řepu, osolíme, zamícháme a podlijeme cca 50ml vody. Přiklopíme a necháme na mírném ohni 15 minut probublávat. Řepa by neměla být úplně měkká ( ale každý podle své chuti).
Rozpálíme pábev, podle toho, kolik jsme použili na kotlety oleje, přidáme olej na pánev. Maso osolíme, opepříme a z obou stran opečeme. Stačí tak 3 minuty z každé strany.
Mezitím nastrouháme křen a vmícháme ho se solí do kysané smetany.
Žádné komentáře:
Okomentovat