pátek 21. března 2014

Středomořský salát



Na přípravu budete potřebovat:

 
Libovolné množství surovin podle počtu osob

rajčata
kuřecí řízky
mořský koktejl ( kalamáry, mušle, krevety, chobotničky)
cibule nebo jarní cibulky
černé olivy
čerstvá i sušená bazalka
olivový olej
bílý vinný ocet nebo citron
sůl, pepř, popř. špetka cukru
sůl
pepř 

Postup přípravy receptu:

Kuřecí řízky nakrájíme na kostičky, osolíme a posypeme špetkou sušené bazalky. Opečeme na olivovém oleji. Vyjmeme a na téže pánvi orestujeme mořské plody, stačí tak 3 minuty. Taktéž vyjmeme a necháme spolu s masem vychladnout.





Mezitím pokrájíme rajčata, olivy, cibuli, posekáme bazalku a vše smícháme. Zakápneme octem nebo citronem, osolíme, opepříme. Přidáme maso a mořské plody, promícháme, dochutíme a necháme v lednici vychladit.



Žádné komentáře:

Okomentovat