pondělí 31. března 2014

Domácí spätzle s houbami


Na přípravu budete potřebovat:

Na spätzle:
250 g hladké mouky
15 PL mléka
3 vejce
sůl

čerstvé houby
slanina
cibule
hrst petrželky a libečku
tvrdý sýr nebo niva
sůl
máslo 

Postup přípravy receptu:

Těsto na spätzle vyšleháme dohladka, až se začnou tvořit bublinky. Těsto je o něco tužší než na lívance. Necháme 15 minut odpočinout.
Mezitím na másle orestujeme dohněda cibuli se slaninou, vyjmeme, přidáme ještě kousek másla a podusíme osolené houby. Nasekáme si bylinky a nastrouháme nahrubo sýr.
Do hrnce dáme vařit vodu a pomocí speciálního pomocníka na spätzle nebo halušky ( viz. foto) postupně po dávkách " strouháme" do vody spätzle. 


Jakmile vyplavou ( pár vteřin), sítkem je vybereme a vložíme do zapékací mísy nebo pekáčku. Když jsou všechny uvařené, smícháme je s cibulí, slaninou, houbami, bylinkami a sýrem a přesuneme do rozpálené trouby na 200C zapéct. 




Žádné komentáře:

Okomentovat