Na přípravu budete potřebovat:
1kg vepřových žeber, sůl
Na marinádu smícháme:
pomerančovo - zázvorová marmeláda(viz. foto, koupena v Albertu)
3 PL sójové omáčky
1 PL oleje
1 KL sladké nebo pálivé papriky
3 posekané stroužky česneku
Na marinádu smícháme:
pomerančovo - zázvorová marmeláda(viz. foto, koupena v Albertu)
3 PL sójové omáčky
1 PL oleje
1 KL sladké nebo pálivé papriky
3 posekané stroužky česneku
Na podlití:
1/4l černého piva Svijany (není hořké), popř. voda
Postup přípravy receptu:
Žebra večer před pečením naporcujeme, osolíme a potřeme hojně marinádou.
Druhý den dáme žebra v pekáčku do rozpálené trouby, podlijeme trochou
piva a vody, přiklopíme a zprvu asi půl hodiny dusíme, dokud nezměknou.
Podléváme a obracíme. Poté maso odkryjeme, poléváme výpekem a dopečeme.
Žádné komentáře:
Okomentovat