neděle 23. března 2014

Žebra marinovaná v pomerančovo - zázvorové marmeládě


Na přípravu budete potřebovat:

 
1kg vepřových žeber, sůl

Na marinádu smícháme:
pomerančovo - zázvorová marmeláda(viz. foto, koupena v Albertu)
3 PL sójové omáčky
1 PL oleje
1 KL sladké nebo pálivé papriky
3 posekané stroužky česneku




Na podlití:
1/4l černého piva Svijany (není hořké), popř. voda 

Postup přípravy receptu:

Žebra večer před pečením naporcujeme, osolíme a potřeme hojně marinádou.


 
Druhý den dáme žebra v pekáčku do rozpálené trouby, podlijeme trochou piva a vody, přiklopíme a zprvu asi půl hodiny dusíme, dokud nezměknou. Podléváme a obracíme. Poté maso odkryjeme, poléváme výpekem a dopečeme. 





Žádné komentáře:

Okomentovat