neděle 23. března 2014

Zeleninové sabdží


Na přípravu budete potřebovat:

1 cuketa
3 brambory
pár žampionů
zelené fazolky
1/4 bílého hlávkového zelí
1 malá cibule
2 stroužky česneku
2 rajčata nebo 2KL rajčatového protlaku

Koření:
1PL indického curry
1KL mletého koriandru
2KL mletého římského kmínu
1KL sladké papriky
1KL drceného chilli nebo čerstvá chilli paprička
1KL celé hnědé hořčice ( nemusí být)

olej ( v Indii se používá Ghí) 

Postup přípravy receptu:
Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme česnek a všechno koření, necháme rozvonět a přidáme posekaná rajčata nebo rajčatový protlak. Jako první zeleninu přidáme nakrájené zelí a brambory. Podlijeme malinko vodou, osolíme. Postupně přidáváme ostatní suroviny, fazolky, cuketu. Podléváme pouze tak, abychom neměli směs příliš řídkou a vodnatou. 

Poznámka:

Sabdží je indická směs dušené zeleniny, bramor a koření. Můžete použít jakoukoliv zeleninu, dobrý je květák, kedluben, mrkev ... Prostě, co kdo rád.
Podáváme s rýží, ale lze i jako samostatný pokrm, jídlo je syté díky bramborům dost.




Žádné komentáře:

Okomentovat