Na přípravu budete potřebovat:
1 cuketa
3 brambory
pár žampionů
zelené fazolky
1/4 bílého hlávkového zelí
1 malá cibule
2 stroužky česneku
2 rajčata nebo 2KL rajčatového protlaku
Koření:
1PL indického curry
1KL mletého koriandru
2KL mletého římského kmínu
1KL sladké papriky
1KL drceného chilli nebo čerstvá chilli paprička
1KL celé hnědé hořčice ( nemusí být)
olej ( v Indii se používá Ghí)
3 brambory
pár žampionů
zelené fazolky
1/4 bílého hlávkového zelí
1 malá cibule
2 stroužky česneku
2 rajčata nebo 2KL rajčatového protlaku
Koření:
1PL indického curry
1KL mletého koriandru
2KL mletého římského kmínu
1KL sladké papriky
1KL drceného chilli nebo čerstvá chilli paprička
1KL celé hnědé hořčice ( nemusí být)
olej ( v Indii se používá Ghí)
Postup přípravy receptu:
Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme
česnek a všechno koření, necháme rozvonět a přidáme posekaná rajčata
nebo rajčatový protlak. Jako první zeleninu přidáme nakrájené zelí a
brambory. Podlijeme malinko vodou, osolíme. Postupně přidáváme ostatní
suroviny, fazolky, cuketu. Podléváme pouze tak, abychom neměli směs
příliš řídkou a vodnatou.
Poznámka:
Sabdží je indická směs dušené zeleniny, bramor a koření.
Můžete použít jakoukoliv zeleninu, dobrý je květák, kedluben, mrkev ...
Prostě, co kdo rád.
Podáváme s rýží, ale lze i jako samostatný pokrm, jídlo je syté díky bramborům dost.
Podáváme s rýží, ale lze i jako samostatný pokrm, jídlo je syté díky bramborům dost.
Žádné komentáře:
Okomentovat